Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προσοχή: Ποιες άδειες οδήγησης παίρνουν παράταση ισχύος

Το υπουργείο Μεταφορών και υποδομών εξέδωσε εγκύκλιο σχετική με την παράταση ισχύος αδειών οδήγησης. Αναλυτικότερα η εγκύκλιος σημειών...


Το υπουργείο Μεταφορών και υποδομών εξέδωσε εγκύκλιο σχετική με την παράταση ισχύος αδειών οδήγησης.




Αναλυτικότερα η εγκύκλιος σημειώνει:




Για την αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών, σας ενηµερώνουµε ότι άδειες οδήγησης κατόχων που έχουν συµπληρώσει την ηλικία των εβδοµήντα τεσσάρων (74) ετών και υποβάλλουν στις ∆ιευθύνσεις Μεταφορών & Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας µετά την 30/8/2018, αίτηση και τα απαιτούµενα δικαιολογητικά για την ανανέωση της άδειας οδήγησης σε εφαρµογή της παρ. 3 του άρθρου 7 του π.δ. 51/2012 (Α΄101) µέχρι την 31η ∆εκεµβρίου 2018,
εξακολουθούν να ισχύουν µέχρι την ηµεροµηνία προγραµµατισµού της δοκιµασίας (για πρώτη φορά) προσόντων και συµπεριφοράς .

Η ηµεροµηνία αυτή δεν µπορεί να απέχει περισσότερο από τρείς µήνες από την ηµεροµηνία υποβολής της αίτησης και των απαιτούµενων δικαιολογητικών.

Για την ως άνω παράταση ισχύος χορηγείται σχετική βεβαίωση (επισυνάπτεται) από την οικεία ∆ιεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών.

Οι ∆/νσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών της χώρας παρακαλούνται για τον προγραµµατισµό των παραπάνω εξετάσεων δοκιµασίας προσόντων και συµπεριφοράς κατ’ απόλυτη προτεραιότητα".