Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Παράδειγμα επιμονής και θέλησης! Μητέρα 16 παιδιών πέρασε στο Οικονομικό του ΑΠΘ

Μητέρα 16 παιδιών που εργάζεται ως φροντίστρια θαλάμου στη ΜΕΘ νεογνών του Ιπποκρατείου πέρασε στο Οικονομικό του ΑΠΘ. Ο λόγος για Μερόπη...


Μητέρα 16 παιδιών που εργάζεται ως φροντίστρια θαλάμου στη ΜΕΘ νεογνών του Ιπποκρατείου πέρασε στο Οικονομικό του ΑΠΘ.

Ο λόγος για Μερόπη Πούπα μαθήτρια στο στο 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης η οποία μίλησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ για το κατόρθωμά της:




«Πριν από τρία χρόνια αποφάσισα να ξεκινήσω το σχολείο, με άγχος και αγωνία αν θα μπορέσω να αντεπεξέλθω». Όπως είπε, στα παιδιά της οφείλει, την επιτυχία της σε μια χρονιά δύσκολη, όπως η περσινή. «Η επιτυχία μου ανήκει στα παιδιά μου. Μου παρείχαν τον χρόνο για να μπορέσω να έρθω στο σχολείο και κάλυπταν τη δική μου θέση στο σπίτι, επάξια, αλλά και ψυχολογικά με εμψύχωσαν σε στιγμές που αναρωτιόμουν γιατί ανέλαβα να κάνω κάτι τέτοιο από τη στιγμή που δεν προλαβαίνω».

Η κ. Πούπα έχει αποκτήσει 16 παιδιά -10 από τα 16 εξακολουθούν να μένουν μαζί της- και, σήμερα, λέει πως «το σχολείο είναι τελικά εύκολο». Επίσης, προτρέπει όποιους το σκέφτονται με δισταγμό να το τολμήσουν και δηλώνει ευγνώμων για τον θεσμό του εσπερινού σχολείου καθώς «δίνει τη δυνατότητα σ' εμάς τους εργαζόμενους να κάνουμε έστω και αργά αυτό που επιθυμούσαμε».

Η Παρασκευή Τσιτσιλίκου σταμάτησε το σχολείο για να παντρευτεί και δεν κατάφερε να το συνεχίσει καθώς απέκτησε τρία παιδιά της (16,15 και 14 ετών σήμερα). Ωστόσο, αποφάσισε να κάνει μια ακόμη προσπάθεια, και από τα θρανία του 5ου ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης φέτος θα καθίσει στα έδρανα του ΤΕΙ Νοσηλευτικής Λάρισας για να σπουδάσει αυτό που, όπως λέει, αγαπά πολύ.




Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ποφασισμένη να ολοκληρώσει τις σπουδές της και ευχαριστεί τους γονείς της αλλά και τα παιδιά της, που στάθηκαν πλάι της σε αυτό τον μακρύ (όχι μόνο μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά) δρόμο. Η μητέρα τριών παιδιών έπρεπε να αλλάζει δύο αστικά λεωφορεία τη μέρα προκειμένου να φτάσει στο σχολείο ή να επιστρέψει σπίτι, αργά το βράδυ. Μεταμεσονύχτιο ήταν και το διάβασμά της αφού δεν ήθελε να στερήσει χρόνο από τα παιδιά της.
Ο 45χρονος Δημήτρης Κόττας ήταν απόφοιτος γενικού λυκείου και αποφάσισε ύστερα από χρόνια μακριά από τη σχολική αίθουσα να επιστρέψει στα θρανία. «Στην αρχή ξεκίνησα για να πάρω μόνο αυτό το πτυχίο από το ΕΠΑΛ. Ήταν οι καθηγητές μου αυτοί που με παρότρυναν να συμμετάσχω στις πανελλήνιες εξετάσεις», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κόττας, ο οποίος ως εργαζόμενος στο λογιστήριο μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ είχε την πλήρη στήριξη από τους προϊσταμένους και συναδέλφους του, όπως λέει.

«Έλεγα ότι το ταξίδι μου θα τελείωνε με το χαρτί που θα έπαιρνα, το πτυχίο, από το 5ο εσπερινό. Έμελλε να συνεχιστεί», σημειώνει και τονίζει πως χρειάστηκε πολύ διάβασμα αλλά και στήριξη από τον 20χρονο γιο του προκειμένου να πετύχει τον στόχο του.