Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΙΑΥΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...: Η Νεο-οθωμανική Τουρκία διεκδικεί 15 χωριά στη ΝΑ Ιντλίμπ ισχυριζόμενη ότι διαθέτει έγγραφα της οθωμανικής εποχής που αποδεικνύουν την κυριότητα τους.

Παρατηρείται άφιξη τρομοκρατών αφρικανικής καταγωγής της HTS, συριακής πτέρυγας της al-Qaeda στο χωριό Qah, στα ΒΑ του Idlib. Αξιόπιστες π...


Παρατηρείται άφιξη τρομοκρατών αφρικανικής καταγωγής της HTS, συριακής πτέρυγας της al-Qaeda στο χωριό Qah, στα ΒΑ του Idlib.
Αξιόπιστες πηγές από το πεδίο της μάχης στην Ιντλίμπ κάνουν νέες αναφορές ότι Ουιγούροι, Ουζμπέκοι και Τουρκεστανοί τρομοκράτες μετακίνησαν τις οικογένειές τους στα συρο-τουρκικά σύνορα από την περιοχή της Ιντλίμπ και της Λατάκια.





Στρατιωτική πηγή επιμένει ότι σε κάποιες ώρες θα υπάρξει μια έκπληξη με πυρά πολύ μεγάλου διαμετρήματος και ότι ο Μπασάρ αλ-Άσαντ θα ανακοινώσει την ώρα 0 για την απελευθέρωση της Ιντλίμπ.

Οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι η νεο-οθωμανική Τουρκία κινητοποίησε τις δυνάμεις της σε ορισμένες περιοχές της νότιας επαρχίας της Ιντλίμπ προκειμένου να προστατεύσει περιοχές που θεωρεί ότι ανήκουν στους Τούρκους, ισχυριζόμενη ότι διαθέτει έγγραφα της οθωμανικής εποχής που αποδεικνύουν την κυριότητα αυτών των χωριών.




Αυτά τα 15 χωριά βρίσκονται στο νοτιοανατολικό τμήμα του κυβερνείου της Ιντλίμπ, όπως τα Sayadi, Al-Khaykara, Al Barsa, Sa'arah και Suri.
Οι πηγές ανέφεραν ότι η Τουρκία θέλει να «προστατεύσει» αυτά τα χωριά, σε περίπτωση που «ο συριακός στρατός ξεκινήσει την αναμενόμενη επίθεσή του της Ιντλίμπ, και δεν επιτευχθεί μια τουρκορωσική συμφωνία για την τύχη της επαρχίας και τους ισχύοντες κανονισμούς».

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι η επιθυμία της Άγκυρας να ελέγξει αυτά τα χωριά ενισχύεται με την αποστολή των ειδικών δυνάμεων που υποστηρίζονται από τανκ στα νότια του κυβερνείου της Ιντλίμπ, ενισχύει τα στρατιωτικά της σημεία στην περιοχή, καθώς και με την ίδρυση τριών παρατηρητηρίων που βρίσκονται ανατολικά του διεθνούς αυτοκινητόδρομου από το κυβερνείο της Ιντλίμπ και τα συρο-τουρκικά σύνορα...

dimpenews.com