Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ηλεκτρονικός Τζόγος: Θα χαρίσουν, στα… μουλωχτά, μισό Δισεκατομμύριο Ευρώ στους Στοιχηματζήδες;

lykavitos Στην τελική ευθεία είναι όπως μαθαίνουμε, το διαβόητο Νομοσχέδιο που θα αφορά την νομοθετική ρύθμιση μέσω Διεθνούς Διαγωνισμού το...


lykavitos Στην τελική ευθεία είναι όπως μαθαίνουμε, το διαβόητο Νομοσχέδιο που θα αφορά την νομοθετική ρύθμιση μέσω Διεθνούς Διαγωνισμού του Ηλεκτρονικού Τζόγου.

Ο κυβερνητικός (προ των καταστροφικών πυρκαγιών) κυβερνητικός σχεδιασμός ήταν, το επίμαχο Νομοσχέδιο να έρθει προς συζήτηση και κύρωση στην Βουλή σε κάποιο από τα θερινά τμήματα της προς τα τέλη Αυγούστου και λίγο πριν την ΔΕΘ.






Η Κυβέρνηση μέσω αυτού του νόμου θα επιχειρούσε να βάλει τάξη στο (και λόγω δικής της υπαιτιότητας) άναρχο τοπίο του Ηλεκτρονικού Διαδικτυακού Τζόγου, το οποίο συνεχίζουν να λυμαίνονται ανεξέλεγκτα ημιπαράνομοι Στοιχηματζήδες.

Και όλα αυτά παρότι γίνεται ΕΞΑΙΡΕΤΙΚH δουλειά από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) επί της περιόδου διοικήσεως Ευάγγελου Καραγρηγορίου, με τα έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο να έχουν κυριολεκτικά εκτοξευτεί.

‘Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο αποκαλυπτικό δημοσίευμα μας, θα συνιστούσε πρωτοφανή ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ που θα ξεπερνούσε τα όρια της ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ για πολιτικά πρόσωπα και για κρατικούς λειτουργούς, η πιθανή διενέργεια ενός διαγωνισμού για την παροχή Νόμιμων Αδειών Ηλεκτρονικού Τζόγου χωρίς πριν να υπάρξει ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΣ Φορολογικός Έλεγχος για όσες εκ των σημερινών 24 (είναι βεβαίως πολύ περισσότερες) εταιρειών επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.



Δείτε τι γράφαμε στις 2 Ιουλίου

Μισό δις ευρώ φόρων δεν απέδωσαν οι Στοιχηματζήδες!
Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία για την καταγγελλόμενη ως καραμπινάτη περίπτωση κακουργηματικής φοροδιαφυγής των Στοιχηματικών Εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς για την επταετία 2010-2017, εκτιμάται πως το μεικτό κέρδος (GGR) των 24 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο (σε ένα εξαιρετικά «θολό” τοπίο) και των δεκάδων παράνομων «κλώνων” τους μπορεί να φτάνει και μέχρι τα δύο δις ευρώ!






Τα δύο δις ευρώ μεικτά κέρδη των 24 στοιχηματικών εταιρειών, για το διάστημα 2010-2017, εάν εφορολογούντο κανονικά (35% επί των μεικτών κερδών) θα απέδιδαν (υπό κανονικές συνθήκες) έσοδα για τα κρατικά ταμεία ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ. Αντι αυτού, μέχρι το τέλος του 2016 οι 24 εταιρείες φορολογήθηκαν με… ψιχία, με αποτέλεσμα το Κράτος και οι φορολογικές αρχές να έχουν απώλεια εσόδων που να προσεγγίζει το μισό δισεκατομμύριο ευρώ!
Χωρίς μάλιστα σε αυτά να υπολογίζονται οι προσαυξήσεις, τα πρόστιμα και οι τόκοι αυτών που φοροδιέφυγαν.

Το μεγάλο λοιπόν ερώτημα που τίθεται είναι, τι θα πράξει η… αδιάφθορη Κυβέρνηση μας σε σχέση με αυτό το ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, εν όψη μάλιστα και της επερχόμενης αδειοδότησης (μέσω διαγωνισμού) Στοιχηματικών Εταιρειών για το διαδίκτυο;

Θα πράξει τα δέοντα; Θα κινήσει αναδρομικούς φορολογικούς ελέγχους για τις 24 εταιρείες; Θα επιβάλει φόρους πρόστιμα και προσαυξήσεις σε όσους αποδειχθεί πως φοροδιέφευγαν;

Γιατί εάν δεν συμβεί αυτό θα επιβεβαιωθούν κάποιοι… εχθροί της Κυβέρνησης, που διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους πως επειδή η Κυβέρνηση έχει «ντηλάρει» με κάποιους από τους Στοιχηματζήδες δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να τους «αγγίξει».

Επειδή τα νούμερα και τα ποσά στον Ηλεκτρονικό Τζόγο είναι πλέον ιλιγγιώδη , μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2018 ο (δηλωμένος) τζίρος πονταρίσματος ήταν 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ(!) η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Οικονομικών και οι Φορολογικές Αρχές (ΔΟY Μεγάλων Επιχειρήσεων) οφείλουν να πράξουν το καθήκον τους. Γιατί εάν δεν συμβεί αυτό οι ευθύνες τους (και οι Ποινικές) θα είναι τεράστιες.

Ειδικά όταν είναι πλέον και ζήτημα μηνών η Πολιτική Αλλαγή στην Ελλάδα .


Οι αποκαλύψεις του Lykavitos.gr και η απόπειρα του Δημήτρη Μάρη να μας φιμώσει
Την ίδια στιγμή λόγω σειράς αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων μας για τον Ηλεκτρονικό Τζόγο αλλά και για την πανθομολογούμενη ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ που συντελέσθηκε τα περασμένα χρόνια μέσω των servers των διαδικτυακών Εταιρειών Στοιχημάτων, στην Μάλτα, στο Γιβραλτάρ και στο Isle of Man, στοχοποιηθήκαμε με πρωτοφανή τρόπο από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Stoiximan Δημήτρη Μάρη, ο οποίος με Εξώδικo, Μήνυση και Αγωγή επιχείρησε να μας Φιμώσει.

Λες και ΔΕΝ έπρεπε να δημοσιεύσουμε τα ΕΥΛΟΓΑ ερωτήματα που έθεταν 14 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στις 29/11/2017 με ερώτηση τους στην Βουλή, η οποία μάλιστα ΔΕΝ έχει απαντηθεί ακόμη.

Ερώτησης μέσω της οποίας «φωτογραφιζόταν» ξεκάθαρα ο (τότε) εκδότης του «Έθνους» Δημήτρης Μάρης.

Δείτε τι ρωτούσε τότε η ΝΔ:

«Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο κατέθεσαν σήμερα Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, 14 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία ζητούν ενημέρωση για το πως η Κυβέρνηση προτίθεται να αντιμετωπίσει τον παράνομο τζόγο και την απώλεια εσόδων που προκύπτει από αυτόν.



Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν απαντήσεις από τον Υπουργό Οικονομικών στις εξής ερωτήσεις:



Ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης για το θέμα του παράνομου τζόγου και της προστασίας των παικτών με βάση και τον πρόσφατο κανονισμό της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ);


Τι σκοπεύει να κάνει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της σημαντικής απώλειας εσόδων που επιφέρει η ύπαρξη του παράνομου τζόγου για το Κράτος;


Πόσοι φορολογικοί έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί στις εταιρείες διαδικτυακού στοιχήματος, σε ποιο στάδιο βρίσκονται και πόσα έσοδα έχουν εισπραχθεί;


Υπάρχουν ιδιοκτήτες ή μέτοχοι εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του διαδικτυακού στοιχηματισμού και έχουν εκκρεμότητες με τις φορολογικές αρχές; Υπάρχουν τέτοιοι ιδιοκτήτες οι οποίοι να δραστηριοποιούνται και στον χώρο της ενημέρωσης; Αν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο φορολογικός έλεγχός τους; Έχουν γίνει καταλογισμοί και έχουν πληρωθεί τα πρόστιμα;»
Λες και έπρεπε να κρύψουμε την επίσημη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας με την οποία ΑΝΟΙΧΤΑ και ΞΕΚΑΘΑΡΑ η οδός Πειραιώς συνδέει την υπόθεση της Φορολόγησης του Διαδικτυακού Τζόγου , έναν μήνα μετά, στις 9 Ιανουαρίου του 2018, με την «Μηντιακή Διαπλοκή» που επιχειρεί να χτίσει το Καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Έγραφε τότε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ:

«Σε Διατεταγμένη Υπηρεσία ο Όμιλος Μάρη»

Μετά και το σημερινό προβοκατόρικο πρωτοσέλιδο του “Έθνος” δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία ότι ο Όμιλος Μάρη βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, προκειμένου να προωθεί την προπαγάνδα, τα ψέματα και τις επιδιώξεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Γεγονός, φυσικά, που δεν είναι άσχετο με το ζήτημα της φορολόγησης του διαδικτυακού τζόγου – κύρια επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Δ. Μάρη – για το οποίο έχουμε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή και δεν έχουμε λάβει ακόμη καμία απάντηση από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.

Η Κυβέρνηση είναι προφανές πλέον ότι εξυπηρετεί συμφέροντα συγκεκριμένων επιχειρηματιών και εκείνοι τους το ξεπληρώνουν χτίζοντας ένα νέο σύστημα οικονομικής και μιντιακής διαπλοκής.

Απόδειξη τούτου είναι ότι ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες συναντήσεις με επιχειρηματίες, ενθαρρύνοντάς τους να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Μάρη.

Να γνωρίζουν άπαντες ότι θα μας βρουν απέναντι. Και κυρίως να ξέρουν ότι ματαιοπονούν. Ο χρόνος της Κυβέρνησης μετράει αντίστροφα και καμία συμμαχία με την παλιά ή τη νέα διαπλοκή δεν μπορεί να τη διασώσει».

Η.Κ.ΤΖΑΦΕΡΗΣ