Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ναυτική βάση στα κατεχόμενα της Κύπρου ετοιμάζει η Τουρκία... Και ομολογεί.... για να βγεί απέναντι σε... Βρετανία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Δανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Γερμανία και Ελλάδα

Η Τουρκία θέλει να αποκτήσει ναυτική βάση στα κατεχόμενα της Κύπρου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της πιστής στον Ερντογάν εφημερίδας Yeni Safa...


Η Τουρκία θέλει να αποκτήσει ναυτική βάση στα κατεχόμενα της Κύπρου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της πιστής στον Ερντογάν εφημερίδας Yeni Safak, υπάρχει ήδη σχέδιο του τουρκικού ναυτικού για να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής της μεγάλης ναυτικής βάσης.




Αιτία για την απόφαση αυτή σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας είναι το γεγονός ότι «Βρετανία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Δανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Γερμανία και Ελλάδα έχουν ήδη στείλει τα πλοία τους στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το πρόσχημα του πολέμου στη Συρία. Η Τουρκία χρειάζεται επειγόντως ναυτική βάση στην περιοχή».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμα ότι «πρέπει να αναβαθμιστεί και το υφιστάμενο αεροδρόμιο της Αεροπορίας στο Νησί».

Η Άγκυρα προφανώς ανησυχεί μετά από την πρόθεση της διοίκησης Τραμπ να εξετάσει ακόμη και την άρση του εμπάργκο πώλησης αμερικανικών όπλων στην Κύπρο, που προβλέπεται στο νομοσχέδιο του αμερικανικού Πενταγώνου. Μια τέτοια εξέλιξη είναι εφιαλτική για την Άγκυρα, που θα χάσει την στρατιωτική υπεροχή που έχει επιβάλλει μετά από το 1974 στην Κύπρο.