Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο σοκαριστικός τρόπος με τον οποίον αναπαράγεται το «αλογάκι της Παναγίτσας» ΒΙΝΤΕΟ

Τo επιστημονικό του όνομα είναι Mantis Reliigioza, προσευχόμενος μάντης δηλαδή, αλλά στην Ελλάδα το ξέρουμε όλοι σαν αλογάκι της Παναγία...


Τo επιστημονικό του όνομα είναι Mantis Reliigioza, προσευχόμενος μάντης δηλαδή, αλλά στην Ελλάδα το ξέρουμε όλοι σαν αλογάκι της Παναγίας.





Είναι ένα πράσινο έντομο, με εξωγήινη εμφάνιση, που όταν στέκεται όρθιο στα πίσω του πόδια, υψώνει τα μπροστινά στον ουρανό σε στάση προσευχής, εξ΄ου και το όνομά του. Δεν προσεύχεται όμως, απλώς περιμένει τα θύματά του και όταν αυτά εμφανιστούν τα αρπάζει με τα πριονωτά του πόδια και τα καταβροχθίζει.




Το αλογάκι της Παναγίας θεωρείται μεγάλο γούρι και ο λαός μας το σέβεται και δεν το σκοτώνει γιατί κάνει καλό στην γεωργία τρώγοντας επιβλαβή έντομα. culturamix Eχει δύο τεράστια μάτια σαν τις ακρίδες και στόμα με κοφτερά δόντια που μπορεί να κόψει σε κομμάτια ακόμα και μικρά ερπετά, σαύρες, κάμπιες κλπ.

Συνήθως τρώει έντομα, για αυτό και θεωρείται τυχερό, παρ΄όλο που ανήκει στην ίδια οικογένεια με τις κατσαρίδες. Περιμένει το θήραμά του κρυμμένο στα δέντρα, εκεί που δεν ξεχωρίζει από την υπόλοιπη βλάστηση λόγω χρώματος. Όταν κάποιο έντομο πλησιάσει, απλώνει τα μακριά του πόδια και με απίστευτη ταχύτητα το συλλαμβάνει και το καταβροχθίζει.To θηλυκό αλογάκι της Παναγίας είναι διπλάσιο σε μέγεθος από το αρσενικό. Την άνοιξη, όταν φτάνει η ώρα της αναπαραγωγής, το μικρόσωμο αρσενικό σκαρφαλώνει πάνω της και ακριβώς την ώρα που εκσπερματίζει με μια απότομη κίνηση γυρίζει και του κόβει το κεφάλι! Το εκπληκτικό είναι ότι το αρσενικό συνεχίζει για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα την ερωτική πράξη, μέχρι να καταφέρει να γονιμοποιήσει το θηλυκό.


Ύστερα, το θηλυκό το κάνει μια μπουκιά και παίρνει έτσι τις πρωτεϊνες που χρειάζεται για να μπορέσει να γεννήσει τα αβγά του. Μερικά αρσενικά, γνωρίζοντας ποιο θα είναι το τέλος τους προσπαθούν να αποκολληθούν, αλλά 8 στα 10 έχουν παύρο τέλος. Το φθινόπωρο η θηλυκιά γεννάει 10-200 αυγά και πεθαίνει. Αν αναρωτιέστε γιατί η φύση διάλεξε αυτόν τον κανιβαλιστικό τρόπο αναπαραγωγής, θα πρέπει να σας πούμε ότι το αρσενικό, στη διάρκεια της ζωής του, δεν προσφέρει καμιά υπηρεσία. Δεν τρώει έντομα, ούτε είναι κάπου αλλού χρήσιμος. Το μόνο που κάνει είναι ένα πήδημα, το οποίο όπως είναι φυσικό πληρώνει πολύ ακριβά. Αυτό ας το έχουν υπ΄όψιν τους και οι άντρες-κηφήνες…