Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΨΙΛΙΚΑΤΖΗΣ ληστής που ντύνεται Anonymous ξαναχτύπησε -Λήστεψε τα ΕΛ.ΤΑ. στον Αλιμο

dexiextrem Φορώντας μια μάσκα των Anonymous για να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με χρήση λεκτικής απειλής κατά υπαλλήλων...


dexiextrem Φορώντας μια μάσκα των Anonymous για να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με χρήση λεκτικής απειλής κατά υπαλλήλων και πελατών, ένας ληστής κατάφερε να αφαιρέσει από τα ταμεία των ΕΛ.ΤΑ στον Άλιμο το ποσό των 600 ευρώ.

Η ληστεία σημειώθηκε στις 15:50 το απόγευμα της Δευτέρας και δράστης κατέβει στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην οδό Καλαμακίου με μοτοσυκλέτα.

Απο το βιντεοληπτικο υλικό που κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα που διαθέτει το κατάστημα,διαπιστώθηκε πως πρόκειται για το ίδιο άτομο που προ ημερών,είχε ληστέψει με τον ίδιο τρόπο, υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ και στον Άγιο Δημήτριο.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως είναι θέμα χρόνου η σύλληψη του.




Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η μάσκα δεν είναι γνωστή από τους Anonymous, αλλά από την ταινία V for Vendetta, καθώς ο πρωταγωνιστής φορούσε μία μάσκα με το προσωπείο του Γκάι Φωκς.
Ο Γκάι Φωκς γεννήθηκε στο Γιορκ το 1570. Ήταν Άγγλος στρατιώτης και μέλος μιας ομάδας καθολικών συνωμοτών, οι οποίοι οργάνωσαν τη Συνωμοσία της Πυρίτιδας στις 5 Νοεμβρίου 1605.
Η Συνωμοσία είχε οργανωθεί ως αντίδραση στην τυραννική βασιλεία του Ιακώβου Α’ και στα σκληρά μέτρα του προτεστάντη βασιλιά απέναντι στους καθολικούς και περιλάμβανε όχι μόνο την απόπειρα της δολοφονίας του, αλλά και της οικογένειάς του καθώς και των μελών της αριστοκρατίας, με την ανατίναξη του Παλατιού του Γουέστμινστερ, που στέγαζε το Βρετανικό Κοινοβούλιο. Η απόπειρα θα γινόταν στις 5 Νοεμβρίου 1605, ημέρα κατά την οποία ο βασιλιάς θα απευθυνόταν σε μια διευρυμένη συνέλευση της Βουλής των Λόρδων και της Βουλής των Κοινοτήτων.

Οι συνωμότες βρήκαν ένα κελάρι κάτω από το κτίριο της Βουλής των Λόρδων και μέχρι το Μάρτιο του 1605, είχαν συγκεντρώσει 36 βαρέλια πυρίτιδας, τα οποία θα ανατίναζαν για να δολοφονήσουν τα μέλη του κοινοβουλίου. Κάποιοι συνωμότες, ωστόσο, ανησυχούσαν από το γεγονός ότι στο κτίριο της Βουλής θα βρίσκονταν κι άλλοι καθολικοί, σαν κι αυτούς, των οποίων η ζωή μπορεί να κινδύνευε. Έτσι στάλθηκε μια προειδοποιητική επιστολή στο Λόρδο Monteagle, οι υποψίες του οποίου συνετέλεσαν ώστε να ξεκινήσουν οι έρευνες στις υπόγειες σήραγγες κάτω από τη Βουλή των Λόρδων.

Ο Γκάι Φωκς αποκαλύφθηκε και συνελήφθη το πρωινό της 5ης Νοεμβρίου. Μετά από βασανιστήρια, αποκάλυψε τα ονόματα των υπόλοιπων συνωμοτών, που είτε ήταν ήδη γνωστοί είτε νεκροί. Οι συνωμότες καταδικάστηκαν και στις 31 Ιανουαρίου εκτελέστηκαν με αγχόνη και διαμελισμό.