Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μετά την τραγωδία ο Τσίπρας έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο «Μπουλντόζα»! «Θα γκρεμιστούν άμεσα 3.200 αυθαίρετα στην Αττική»

thecaller «Στο παρελθόν δεν ελήφθησαν γενναίες αποφάσεις», είπε στις δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη στο Λαύριο, με αντικείμενο την επόμενη μέ...


thecaller «Στο παρελθόν δεν ελήφθησαν γενναίες αποφάσεις», είπε στις δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη στο Λαύριο, με αντικείμενο την επόμενη μέρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, που οδήγησε στο θάνατο δεκάδων συμπολιτών μας.




Ο πόνος για τις ζωές που χάθηκαν, γεννά την ευθύνη να αναλάβουμε δράση ώστε να μη ζήσουμε, ποτέ ξανά, μια τέτοια τραγωδία», συνέχισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Το χάος της ανεξέλεγκτης δόμησης που απειλεί ανθρώπινες ζωές δε θα γίνεται πλέον ανεκτό», συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας. «Τα πως και τα γιατί θα διερευνηθούν όπως υποσχέθηκα από την πρώτη μέρα, που ανέλαβα την εξουσία», επισήμανε ο πρωθυπουργός.
«Να χτυπήσουμε την γροθιά στο μαχαίρι», τόνισε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας: «Το χάος της αυθαίρετης δόμησης που απειλεί ανθρώπινες ζωές δεν θα συνεχιστεί. Είναι χρέος μας απέναντι στους νεκρούς μας, αλλά πιο πολύ απέναντι στους ζωντανούς, απέναντι στις επόμενες γενιές. Αναλαμβάνουμε δράση άμεσα. Οι πληγείσες περιοχές θα ανοικοδομηθούν άμεσα, αλλά σε νέα βάση. Με νομιμότητα, σεβασμό στο περιβάλλον και στην ανθρώπινη ζωή. Το ποτέ ξανά να μην είναι ένα σύνθημα της στιγμής. Για να υλοποιηθεί αυτή η πρόθεση, χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση».

«Προχωράμε άμεσα στην κατεδάφιση περίπου 3.200 αυθαιρέτων κτισμάτων που βρίσκονται στην ζώνη του αιγιαλού, σε αναδασωτέες εκτάσεις και αποτελούν άμεσο κίνδυνο. Το ίδιο θα συμβεί για την υπόλοιπη Ελλάδα. Αυτά τα 3.200 είναι μόνο στην Αττική. Για κάθε αυθαίρετο κτίσμα που εντοπίζεται σε φάση κατασκευής, θα προχωρά άμεσα η κατεδάφισή του. Θεσπίζεται με νομοθετική πρωτοβουλία το πρωτόκολλο συμμόρφωσης που ελέγχεται από ειδικό συντελεστή δόμησης. Διατίθεται άμεσα στις αποκεντρωμένες διοικήσεις», ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι υπουργοί κ.κ. Σταθάκης, Σπίρτζης, Τζανακόπουλος, Φάμελλος, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και άλλοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες, όπως επίσης οι δασάρχες της Αττικής, οι γενικοί διευθυντές της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, οι αρμόδιοι γενικοί γραμματείς.