Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πρόστιμο-ρεκόρ στη Google από την Κομισιόν - Καλείται να πληρώσει 4,34 δισ. ευρώ Πηγή: www.lifo.gr

lifo Πρόστιμο - ρεκόρ ύψους 4,34 δισ. ευρώ επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Google, για μονοπωλιακές πρακτικές που σχετίζονται με το λειτου...


lifo Πρόστιμο - ρεκόρ ύψους 4,34 δισ. ευρώ επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Google, για μονοπωλιακές πρακτικές που σχετίζονται με το λειτουργικό σύστημα Android.






Όπως επισημαίνει το BBC, η Κομισιόν αποφάσισε το συγκεκριμένο πρόστιμο ύστερα από μία τριερή έρευνα σχετικά με καταγγελίες ότι η στρατηγική της εταιρίας για τις κινητές συσκευές ενίσχυσε ανήθικα την κυριαρχία της Google ως μηχανή αναζήτησης.





Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που επιβάλλεται από την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή σε μία μόνο εταιρία. Ωστόσο, η Google μπορεί να προσφύγει κατά της απόφασης. Λόγω του Android, η Google μπήκε στο στόχαστρο της επιτρόπου Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ, η οποία είναι ευαισθητοποιημένη σε θέματα υψηλής τεχνολογίας και καταναλωτών. Σύμφωνα με την εκτίμηση της Κομισιόν, ο αμερικανικός όμιλος έχει επιβάλλει παράτυπους όρους στις εταιρίες που κατασκευάζουν κινητά τηλέφωνα και έχουν σε αυτά εγκατεστημένο το Android.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.