Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Θα έχει συνέπειες η απέλαση των διπλωματών από την Ελλάδα

Η απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα «θα έχει συνέπειες», ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σήμερα Πέμπτη...


Η απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα «θα έχει συνέπειες», ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων RIA.







Αξιωματούχοι στη Μόσχα προειδοποιούσαν ότι η Ρωσία θα ανταποδώσει με τον ίδιο τρόπο απελαύνοντας Έλληνες διπλωμάτες, ενώ ανεστάλησαν οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στην Ελλάδα.




«Κατανοούμε πως ο ελληνικός λαός πρέπει να επικοινωνεί με τους Ρώσους εταίρους και να μην πέφτει θύμα βρώμικων προβοκατσιών, στις οποίες, δυστυχώς, υπέπεσε η Αθήνα», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Δυστυχώς, βέβαια, μιλάμε για πολιτική και τέτοιες ενέργειες δεν παραμένουν χωρίς συνέπειες, δεν εξαφανίζονται δίχως ίχνος. Φυσικά, δυστυχώς, αυτά ζημιώνουν τις διμερείς σχέσεις, χωρίς να εισάγουν εποικοδομητικό στοιχείο», πρόσθεσε.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Αθήνα έλαβε την απόφαση να απελάσει δύο Ρώσους διπλωμάτες και να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε δύο ακόμα, με το αιτιολογικό ότι επιχείρησαν να παρέμβουν στα εσωτερικά θέματα της χώρας και ιδιαίτερα, να επηρεάσουν τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, λίγο πριν την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Διαβάστε επίσης: «Δάκτυλο» των ΗΠΑ βλέπει η Μόσχα πίσω από την απέλαση των Ρώσων διπλωματών
Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας θα απαντήσει με το ίδιο ακριβώς νόμισμα στην Αθήνα, δηλαδή με την απέλαση δύο Ελλήνων διπλωματών και πιθανόν την απαγόρευση εισόδου στη Ρωσία σε άλλους δύο. Ωστόσο, από τα λεγόμενα της Μαρίας Ζαχάροβα, είναι φανερό ότι η Μόσχα δυσαρεστήθηκε έντονα από την απόφαση της Αθήνας, γεγονός που θα επιφέρει κυρώσεις για την ελληνική πλευρά.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.