Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ....!!! Έθεσε θέμα Θράκης λίγο πριν από τη συνάντηση με τον Τσίπρα...!!! Ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα πρακτοράκια του στην Ξάνθη...!!!

Λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο τετ α τετ του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της Συνό...


Λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο τετ α τετ του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, το τουρκικό ΥΠΕΞ έθεσε θέμα Θράκης, ως απάντηση στην επίσημη τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο Κορυφής για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.




Με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ζητεί την αναγνώριση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», και με αυτόν τον τρόπο απευθύνει ουσιαστικά μήνυμα ότι η τουρκική πλευρά δεν θα δεχθεί αδιαμαρτύρητα να τίθεται δημοσίως και διαρκώς το θέμα των δύο Ελλήνων αξιωματικών, το οποίο η ίδια το έχει συνδέσει με το θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Hellasjournal.




Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρεται στην περίπτωση της λεγόμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», της οποίας η λειτουργία έχει απαγορευθεί λόγω της χρήσης του όρου «τουρκική», αν και μετά την προσφυγή της στο ΕΔΑΔ, η απόφασή ανέφερε ότι πρόκειται για παραβίασή του δικαιώματος του συνεταιρίζεσθαι και η Ελλάδα οφείλει να κάνει τις αναγκαίες ρυθμίσεις.

Επιπλέον, γίνεται αναφορά στην τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή το 2017, η οποία προέβλεπε το δικαίωμα μιας οργάνωσης που είχε απορριφθεί το αίτημα λειτουργίας της, να επανέλθει στη Δικαιοσύνη έπειτα από μια σχετική απόφασή του ΕΔΑΔ. Αποτέλεσμα αυτής, όμως, ήταν η αίτηση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» για επανεγγραφή της στον κατάλογο των σωματείων να απορριφθεί .

Η «απόφαση του Δικαστηρίου δείχνει ότι η νομοθεσία που υιοθέτησε το ελληνικό Κοινοβούλιο δεν είναι αρκετή για να προστατευθεί το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι... Περιμένουμε από την Ελλάδα να κάνει αποδεκτή στα Αρχεία της τις ΜΚΟ της Τουρκικής Μειονότητας της Θράκης, χωρίς διακρίσεις και να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ρυθμίσεις για την υιοθέτησή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ» αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.