Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φιάσκο η τελετή των τουρκικών F-35 σε... Αμερικανικό έδαφος: Oι ΗΠΑ αφαίρεσαν το πολεμικό λογισμικό και πιέζουν τον Ερντογάν να αποχωρήσει!

H Toυρκία πριν λίγο παρέλαβε τυπικά σε αμερικανικό έδαφος τα πρώτα 2 F-35 σε μια οθωμανική τελετή δείχνοντας πως ορματίζεται την κυριαρ...


H Toυρκία πριν λίγο παρέλαβε τυπικά σε αμερικανικό έδαφος τα πρώτα 2 F-35 σε μια οθωμανική τελετή δείχνοντας πως ορματίζεται την κυριαρχία στο Αιγαίο: Δεξιά τοποθέτησε το τουρκικό απόκτημα, τον πύραυλο κρουζ Stand Off Missile-JSF ή SOM-J μια συμπαραγωγή των ΗΠΑ και Roketsan ενώ αριστερά το κιτ τουρκικής «εμπνεύσεως» της γνωστής εταιρείας ASELSAN που μετατρέπει βόμβες MK 83 σε «έξυπνες» βόμβες.




Ομως η πραγματική βόμβα έρχεται από αλλού και αφήνει τα σχέδια του Ερντογάν «στα χαρτιά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο F-35 (18-0001 & 18-0002) φέρουν λογισμικό Block 2Α, το οποίο σημαίνει τα δύο stealth μαχητικά δεν θα έχουν την δυνατότητα να μετάσχουν σε επιχειρήσεις μάχης, καθώς το εν λόγω λογισμικό είναι καθαρά για εκπαίδευση πιλότων. Να σημειωθέι ότι η Τουρκία, δεν έχει δικαίωμα να τροποποιήσει το εγκατεστημένο λογισμικό των F-35.




Το γεγονός αυτό έχει θορυβήσει ιδιαίτερα την Τουρκία καθώς άρθρο φιλοξενείται και στην εφημερίδα Χουριέτ. F-35 με περιορισμούς και χωρίς τα απαραίτητα updates για το λογισμικό που είναι το Α και το Ω στη λειτουργία του, το καθιστά επί της ουσίας άχρηστο.

Επίσης, τα δύο F-35 δεν θα μεταβούν σύντομα στην Τουρκία, καθώς θα παραμείνουν για δύο χρόνια στην Βάση Λουκ της USAF στην Αριζόνα των ΗΠΑ, όπου θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση των πιλότων και πτητικές δοκιμές. pentapostagma.gr

Στην ουσία σήμερα είχαμε μια απλή μεταστάθμευση από την έδρα της LM στην αεροπορική βάση Λούκας για περαιτέρω δοκιμές.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από δηλώσεις του Τούκρου ΥΠΕΞ στην Haberturk, ο οποίος δήλωσε ότι τα αεροσκάφη θα παραμείνουν στις ΗΠΑ μέχρι το 2020 για την εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων και στην συνέχεια θα φθάσουν στην Τουρκία, μετά το πέρας τις εκπαιδευτικής περιόδου.

«Η παράδοση των αεροσκαφών έγινε. Αλλά μέχρι το 2020 θα γίνει μία σειρά εκπαιδεύσεων. Τα αεροσκάφη θα έρθουν στην Τουρκία το 2020», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η Βόμβα» περιωπής κατά της Τουρκίας και της «fake» παραλαβής των F-35 επιβεβαιώνεται και από αμυντικό εμπειρογνώμονα εξ Αμερικής του οποίου η άποψη έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Τα αμερικανικά F-35, αν και εφόσον διέλθουν το «σκόπελο» της Γερουσίας και ξεκινήσουν να μετασταθμεύουν γύρω στο 2020 σε τουρκικά αεροδρόμια της ενδοχώρας , θα διαφέρουν σημαντικά από τη βασική έκδοση (ΗΠΑ) και θα είναι στην πραγματικότητα εντελώς ακατάλληλα για πολεμικές αποστολές .

Η γνώμη αυτή εκφράστηκε από τον στρατιωτικό εμπειρογνώμονα Joseph Trevithick.

Όπως ο ίδιος δηλώνει έχοντας επίγνωση της κατάστασης και σύμφωνα με δικές του πληροφορίες,ότι ο επικεφαλής του Πενταγώνου Τζέιμς Mattis ενημέρωσε τους Τούρκους εταίρους πως στην περίπτωση της μεταβίβασης του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους θα παραδοθεί μια υποβαθμισμένη κατά πολύ έκδοση σε σχέση με αυτά που παραδόθηκαν στην αμερικανική πολεμική αεροπορία .

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, μιλάμε για τις ουσιαστικά περιορισμένες δυνατότητες του συστήματος ALIS, το οποίο είναι η βάση πληροφοριών του αεροσκάφους και ο κινητήριος μοχλός σε κάθε πολεμική αποστολή.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.