Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

DW: Δύσκολες ημέρες για τον Ερντογάν – Μπορεί ακόμη και να χάσει τις εκλογές

Ανίκητος επί 16 χρόνια ήταν ο Τούρκος πρόεδρος στις εκλογές. Αλλά η οικονομική κρίση προκαλεί αβεβαιότητα και το κόμμα του ίσως χάσει τη...


Ανίκητος επί 16 χρόνια ήταν ο Τούρκος πρόεδρος στις εκλογές. Αλλά η οικονομική κρίση προκαλεί αβεβαιότητα και το κόμμα του ίσως χάσει την πλειοψηφία στη Βουλή. Πιθανή ήττα και στις προεδρικές; Στις δημοσκοπήσεις ένα 45 με 55% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψηφίσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο όλα δείχνουν ότι θα είναι πολύ λιγότεροι.








Ο Χακάν Μπαϊρακτσί, επικεφαλής του Ινστιτούτου δημοσκοπήσεων SONAR, υποστηρίζει ότι στην Τουρκία υπάρχει ατμόσφαιρα φόβου, με αποτέλεσμα σχεδόν 10% των ψηφοφόρων να μη δηλώνει ανοιχτά ποιον θα στηρίξει. «Στις δημοσκοπήσεις δίδονται λανθασμένες απαντήσεις, άρα το εκλογικό αποτέλεσμα κατά πάσα πιθανότητα θα απέχει πολύ από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων».



Λείπει το πάθος στις προεκλογικές συγκεντρώσεις

Μετά τη συνταγματική αναθεώρηση οι ψηφοφόροι έχουν δύο ψήφους, με την πρώτη εκλέγουν πρόεδρο και τη δεύτερη ποιο κόμμα θέλουν να εκπροσωπηθεί στη βουλή. Για τον Ερντογάν, που επί 16 χρόνια δεν έχει χάσει καμιά εκλογική αναμέτρηση, οι διπλές εκλογές σε μιαν εβδομάδα θα πρέπει να είναι οι πιο δύσκολες.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.