Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προς ΗΠΑ… ιδού γιατί το φανατικό Ισλάμ μας περιμένει μετά από τις τουρκικές εκλογές

defence-point.gr Δεν είναι απλώς προεκλογικό τέχνασμα. Είναι έκφραση των βαθυτάτων πεποιθήσεων του νεο-οθωμανιστή Ερντογάν. Στις 29 Μαΐου ο...


defence-point.gr Δεν είναι απλώς προεκλογικό τέχνασμα. Είναι έκφραση των βαθυτάτων πεποιθήσεων του νεο-οθωμανιστή Ερντογάν. Στις 29 Μαΐου ο Πρόεδρος και υποψήφιος πάλι για την Προεδρία στις εκλογές της 24.6.2018 Ταγίπ Ερντογάν διοργάνωσε πανηγυρική και κακόγουστη εκδήλωση για την επέτειο της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως.






Σε κάποιο σημεία της παρουσιάσεως γκρεμίζεται η εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου μαζί με τα τείχη της Βασιλεύουσας και έτσι υποδηλώνεται η επιβολή του Ισλάμ και επί των Ορθοδόξων Ελλήνων.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας (Πολιτικός Επιστήμων)


Οι τουρκικές τελετές για την Άλωση δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Υπήρχαν επί δεκαετίες. Φέτος, όμως, ενόχλησε όλους τους Έλληνες η ειρωνεία του Ερντογάν και των συνεργατών του κατά της Χριστιανικής μας Πίστης. Η προσβολή στο πρόσωπο της Παναγίας δίνει ξεκάθαρα το μήνυμα της θρησκευτικής ταυτότητας, την οποία προωθεί ο Τούρκος Πρόεδρος. Η Τουρκία εισέρχεται σε μία περίοδο ακραίου εθνικισμού συνδεδεμένου με φανατικές ισλαμικές τάσεις.

Το ισλαμικό στοιχείο ανέβασε τον Ερντογάν στην εξουσία και θα το εκμεταλλευτεί με κάθε τρόπο για να αυξήσει τη δύναμή του. Όμως θα μπορούσε να αρκεστεί στην ισλαμική ταυτότητα χωρίς να προβεί σε προκλήσεις κατά της Παναγίας και των Χριστιανών. Φαίνεται ότι η ισλαμική καρδιά της σύγχρονης Τουρκίας χτυπά πιο γρήγορα σε ρυθμούς φανατισμού.






Η προπαγάνδα κατά των Χριστιανών και του Χριστιανισμού θα ενταθεί και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Ο Ερντογάν δεν αρκείται στην προσέλκυση της ψήφου των ευσεβών μουσουλμάνων. Θέλει να καταδείξει την –κατά την άποψή του- ανωτερότητα του Ισλάμ έναντι του Χριστιανισμού.

Το εθνικιστικό, λοιπόν, και το ισλαμικό στοιχείο θα κυριαρχήσουν στην Τουρκία μετά τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές. Το πρώτο στοιχείο φαίνεται ότι επηρεάζει όλα σχεδόν τα κόμματα, κυρίως όμως το ΑΚΡ του Ερντογάν και το κόμμα των Γκρίζων Λύκων, το ΜΗΡ, το οποίο συνεργάζεται μαζί του.

Το στοιχείο του ισλαμισμού αποτελεί προνομιακό πεδίο ιδεολογικής μάχης και εκμετάλλευσης για τον νεο-σουλτάνο. Τούτο γίνεται για δύο ακόμη λόγος πέραν των ψήφων: Πρώτον, για να δώσει μήνυμα στους Μουσουλμάνους των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής ότι η Τουρκία του Ερντογάν είναι πλέον ο ηγέτης του Ισλαμικού κόσμου.

Και δεύτερον, για να περάσει το μήνυμα στην τουρκική κοινωνία ότι αυτός είναι ο νέος αναμορφωτής της χώρας που θα την κάνει μεγάλη και ισχυρή. Αλλά σε αντίθεση με τον προηγούμενο αναμορφωτή, τον Κεμάλ Ατατούρκ, ο Ερντογάν σέβεται το Ισλάμ.



Ο Ερντογανισμός ασκεί ήπια, αλλά σαφή, κριτική στον Κεμάλ, ότι δεν σεβάσθηκε το Ισλάμ όσο θα έπρεπε. Ήταν δυτικόφρων εκσυγχρονιστής. Κατήργησε την αραβική γραφή, εχθρευόταν το βαθύ Ισλάμ, άλλαξε άρδην και βιαίως την τουρκική κοινωνία.

Η αναμόρφωση που θα επιφέρει ο Ερντογάν θα έχει έντονα και πρόδηλα τα στοιχεία της κριτικής προς τη Δύση και προς τον Χριστιανισμό. Θα επαναφέρει την Τουρκία στις ισλαμικές και στις Οθωμανικές της καταβολές. Αυτό πιστεύει το επιτελείο του Τούρκου Προέδρου και αυτό διαφημίζει εν όψει των εκλογών.

Όσο πιο ενισχυμένος εξέλθει ο Τούρκος Πρόεδρος από τη διπλή κάλπη της 24.6.2018, τόσο πιο εύκολα θα εφαρμόσει το σχέδιό του να αναδειχθεί ως η ισλαμική και βελτιωμένη εκδοχή του Κεμάλ Ατατούρκ. Μην ξεχνούμε ότι Ατατούρκ σημαίνει «ο πατέρας των Τούρκων».

Στον βαλκανικό χώρο η ισλαμική και νεο-οθωμανική αντίληψη του Ερντογάν εκφράζεται από την επιλογή της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και συγκεκριμένα του Σαράγεβο για να εκφωνήσει προεκλογική ομιλία. Οι Βόσνιοι πολίτες ψηφίζουν μόνο στη χώρα τους και όχι στην Τουρκία. Ίσως ελάχιστοι από τους εκεί διαμένοντες να είναι Τούρκοι εργάτες.

Όμως ο Ερντογάν τούς θεωρεί μελλοντικά μέλη μιας πανισλαμικής και παντουρκικής ομοσπονδίας, η οποία θα αναβιώσει την Οθωμανική αυτοκρατορία. Οι Μουσουλμάνοι της Βοσνίας άλλωστε ήσαν Σέρβοι και Κροάτες που εξισλαμίσθηκαν. Το όνομα της πρωτεύουσας Σαράγεβο, σημαίνει το Σαράι (Τουρκικό παλάτι) της Βοσνίας (εκ του Saraj Bosna).

Το μήνυμα του Ερντογάν είναι ότι οι ανά τα Βαλκάνια μουσουλμανικές κοινότητες θα χρησιμοποιηθούν ως υπομόχλια μιας νέας οθωμανικής «κατάληψης» των Βαλκανίων. Άλλωστε αυτά γράφει χωρίς περιστροφές ο πρώην Πρωθυπουργός του και μέντοράς του, ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Στο βιβλίο του «Το Στρατηγικό Βάθος» διατυπώνει την πρόταση – απειλή ότι οι μουσουλμανικές μειονότητες, πχ. της ελληνικής Θράκης, θα αξιοποιηθούν όπως στην Κύπρο. Η προστασία των Τουρκοκυπρίων ήταν το πρόσχημα για να εισβάλει ο Αττίλας το 1974.

Για να επανέλθω στις τελετές και στο βίντεο που σκηνοθέτησαν οι συνεργάτες του Ερντογάν για την Άλωση, δεν σάς κρύβω ότι ενοχλήθηκα από την εικόνα της Παναγίας μας, η οποία κατεδαφιζόταν μαζί με τα λάβαρα των Βυζαντινών αυτοκρατόρων και με τα τείχη της Κωνσταντινουπόλεως.

Όπως έγραψα στην αρχή δεν πρόκειται μόνο για μία σύντομη περίοδο φανατισμού εν όψει εκλογών. Η Τουρκία έχει κάνει τις επιλογές της για τα επόμενα χρόνια και το φανατικό Ισλάμ θα κυριαρχεί και μετά τις εκλογές. Μέχρι τώρα βλέπαμε προσβολές κατά της Ιστορίας μας, τώρα ίσως δούμε και προσβολές κατά της Χριστιανικής μας Πίστης.

Εμείς απαντούμε με προσευχή και ψυχραιμία. Όσες εικόνες της Παναγίας και αν κατεδαφίζουν τα τουρκικά κακότεχνα βίντεο, η Υπέρμαχος Στρατηγός θα παραμένει η Προστάτις του Ελληνισμού. «Εκ παντοίων με κινδύνων ελευθέρωσον»!

*Άρθρο στην ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, 13.6.2018



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.