Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κατηγορούμενος ως κατάσκοπος του Ιράν πρώην υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ!

Ο Gonen Segev ήταν, πρώην αξιωματικός, γιατρός και βουλευτής στα 35 του, έγινε και υπουργός στα μέσα τα δεκαετίας του 1990. Εντυπωσιακή ...


Ο Gonen Segev ήταν, πρώην αξιωματικός, γιατρός και βουλευτής στα 35 του, έγινε και υπουργός στα μέσα τα δεκαετίας του 1990. Εντυπωσιακή άνοδος εξίσου εντυπωσιακή κατάρρευση.







Το 2004 συνελήφθη για τη προσπάθεια να περάσει στο Ισραήλ 32.000 χάπια ecstasy σε κουτιά από σοκολάτες. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών και απελευθερώθηκε το 2007 έχοντας εκτίσει τα 2/3 της ποινής του. Έχοντας χάσει και την ιατρική του άδεια ο Segev έφυγε από το Ισραήλ και φημολογείτο ότι ασκούσε την ιατρική στη Νιγηρία,





Πέραν αυτού όμως η Shin Bet αποκάλυψε ότι ίσως ασκούσε και κατασκοπία για λογαριασμό του Ιράν. Το Ισραήλ έχει δει και παλαιότερα πολίτες του να ασκούν κατασκοπεία προς όφελος εχθρικής δύναμης, έχει δει ακόμα και βουλευτές του να κατηγορούνται για συνεργασία με τη Χεζμπολάχ.

Ένας πρώην υπουργός όμως να ασκεί κατασκοπία προς όφελος του Ιράν είναι όντως βαρύ. Ο Segev υπήρξε υπουργός Ενέργειας και Εθνικών Υποδομών και είχε πρόσβαση σε ιδιαίτερα ευαίσθητες πληροφορίες.



Τι ήξερε; Τι διέρρευσε; Φυσικά οι αρχές δεν έδωσαν καμία απάντηση στα ερωτήματα αυτά. Ισραηλινά ΜΜΕ πάντως ανέφεραν ότι πρόδωσε για τα χρήματα στρατολογούμενος από τους Ιρανούς όταν βρισκόταν στη Νιγηρία, με δική του πρωτοβουλία, προσφέροντας, έναντι αμοιβής, τις υπηρεσίες του.

Οι πληροφορίες όμως που θα μπορούσε να δώσει θα έπρεπε να είναι τωρινές καθώς έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ήταν υπουργός. Εκεί βασίζεται και η υπεράσπισή του που τονίζει πως προσπαθούσε να εξαπατήσει τους Ιρανούς ώστε να αποκαταστήσει τη φήμη του στο Ισραήλ.



Ισχύ; Άγνωστο. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι πως δύο χρόνια πριν, όταν εργαζόταν, όπως λέγεται, για τους Ιρανούς είχε ζητήσει να του επιστραφεί η ιατρική άδεια ώστε να επιστρέψει στο Ισραήλ και να εργαστεί. Το αίτημά του είχε απορριφθεί.

«Αποφάσισα να μην ξαναγυρίσω στο Ισραήλ παρά με το κεφάλι ψηλά», είχε δηλώσει τότε σε συνέντευξή του. «Τιμωρήθηκα στη φυλακή και πέρασα χρόνια μακριά από την χώρα μου. Είναι ώρα το Ισραήλ να μου επιτρέψει να κλείσω αυτό το κεφάλαιο της ζωής μου. Αρκετά. Δεν ικανοποιήθηκε ακόμα η κοινή γνώμη», είχε πει.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.