Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΕΤΥΧΕ Η ΝΟΘΕΙΑ... Νίκη Ερντογάν από τον πρώτο γύρο δείχνουν τα αποτελέσματα -

Νίκη Ερντογάν από τον πρώτο γύρο δείχνουν οι κάλπες στην Τουρκία καθώς στο 73,5% των καταμετρημέων ψήφων σδυγκεντρώνει 54,8%. Αίσθηση από τ...


Νίκη Ερντογάν από τον πρώτο γύρο δείχνουν οι κάλπες στην Τουρκία καθώς στο 73,5% των καταμετρημέων ψήφων σδυγκεντρώνει 54,8%. Αίσθηση από την ένταξη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP που μπαίνει με 10% στην τουρκική Βουλή.







Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στο 73,5% των ψήφων για τις προεδρικές εκλογές, ο Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με 54,8%, ο Μουχαρέμ Ιντζέ ακολουθεί με 29,6%, η Μεράλ Ακσενέρ λαμβάνει 7,5% και ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς 7%.

Αναφορικά με τις βουλευτικές εκλογές, με καταμετρημένο το 66,2% το AKP του Ερντογάν λαμβάνει 44,7% (352 έδρες), 21,3% και 147 έδρες το CHP του Ιντζέ, το «Καλό Κόμμα» της Ακσενέρ 9,7% (47 έδρες) και το φιλοκουρδικό HDP με 9,9% υπολείπεται κατά 0,1% του ορίου εισόδου στη βουλή ενώ, το MHP (εθνικιστές σύμμαχοι του Ερντογάν) 11,7% (52 έδρες).

Σημειώνεται ότι εφόσον το HDP μπει στην τουρκική Βουλή, η κατανομή των εδρών θα αλλάξει δραστικά.




Στοιχεία που έχει στην διάθεσή του το HDP δείχνουν ότι το τελικό ποσοστό του θα βρίσκεται ανάμεσα στο 11% και το 12% , εξασφαλίζοντας την είσοδό του στο νέο τουρκικό κοινοβούλιο.

Ιντζέ: Το Anadolu κάνει χειραγώγηση με τα αποτελέσματα

Ο Ιντζέ εξαπέλυσε επίθεση κατά του κρατικού πρακτορείου Anadolu δηλώνοντας ότι «κάνει χειραγώγηση. Δείχνουν πρώτα τα αποτελέσματα από τις κάλπες όπου προηγείται ο Ερντογάν», είπε καλώντας τους οπαδούς του που βρίσκονται στα εκλογικά κέντρα για να διασφαλίσουν τη διαδικασία της καταμέτρησης να μην χάνουν το ηθικό τους και φύγουν.

Η τουρκική υπηρεσία του BBC υπογραμμίζει τη διαφορά στα αποτελέσματα που δίνουν από τη μία το Anadolu και από την άλλη ανεξάρτητοι παρατηρητές καθώς η ενσωμάτωση πλησιάζει το 50%.

Το Anadolu δίνει σχεδόν 58% στον Ερντογάν, ενώ οι παρατηρητές γύρω στο 48%.







Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.