Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σεισμός και στην Θεσσαλονίκη... 4,2 ρίχτερ ταρακούνησαν την πόλη! Επίκεντρο η λίμνη Κορώνια

Ο σεισμός στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε στις 11.21 με επίκεντρο την περιοχή πάνω από τη λίμνη Κορώνειας, στην λεκάνη της Μυγδονίας, στην επ...


Ο σεισμός στη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε στις 11.21 με επίκεντρο την περιοχή πάνω από τη λίμνη Κορώνειας, στην λεκάνη της Μυγδονίας, στην επαρχία Λαγκαδά. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το μέγεθός του ήταν 4,2 Ρίχτερ.




Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε ακόμα μία δόνηση με το ίδιο επίκεντρο μεγέθους 3,7 Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος του πρώτου σεισμού ήταν στα 10 χιλιόμετρα και του δεύτερου στα 5.

Οι δύο σεισμοί έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και σε άλλες πόλεις της κεντρικής Μακεδονίας, κυρίως λόγω του μικρού εστιακού βάθους. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και τραυματισμοί, με τους σεισμολόγους να παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου.

Το τηλεφωνικό κέντρο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου άρχισε να δέχεται «βροχή» από κλήσεις πολιτών που ζητούσαν πληροφορίες. Όπως ανακοινώθηκε στην περιοχή μεταξύ Ασκού και Ευαγγελισμού, σε απόσταση τριάντα χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Θεσσαλονίκης βρίσκεται το επίκεντρο του σεισμού μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 11.21 το πρωί και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.