Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Για μεγάλη επίθεση στο Ισλαμικό Κράτος στην έρημο της ανατολικής Συρίας ετοιμάζονται οι Κούρδοι (SDF)

tribune Μεγάλος αριθμός ενισχύσεων των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) συγκεντρώνονται στα νότια της επαρχίας Χα...


tribune Μεγάλος αριθμός ενισχύσεων των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) συγκεντρώνονται στα νότια της επαρχίας Χασάκα στην ανατολική Συρία, σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές το απόγευμα του Σαββάτου.






Οι Κούρδοι, Άραβες και Ασσύριοι μαχητές των υποστηριζόμενων από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ετοιμάζονται να εξαπολύσουν μεγάλη επίθεση στις περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος κατά μήκος των συνόρων της Συρίας με το Ιράκ, στο έδαφος της επαρχίας Ντέιρ Αλ Ζουρ.




Στην ίδια περιοχή έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις των SDF με τον ιρακινό στρατό, ο οποίος έχει μπει στο συριακό έδαφος και σκοτώνει τζιχαντιστές.

Το Ισλαμικό Κράτος από αυτό τον τελευταίο του θύλακα κατά μήκος των συροϊρακινών συνόρων πραγματοποιεί πολλές επιδρομές και στο έδαφος του Ιράκ.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό πριν μερικές ημέρες, οι Κούρδοι στήνουν φυλάκια κατά μήκος των συνόρων Συρίας-Ιράκ αναλαμβάνοντας έτσι και τον έλεγχο της παραμεθορίου από τη συριακή πλευρά.

Ακολουθεί πολεμικός χάρτης της Συρίας. Μέσα στον κόκκινο κύκλο τα εδάφη στην έρημο στα σύνορα Συρίας-Ιράκ που κρατά το Ισλαμικό Κράτος και πρέπει άμεσα να εκκαθαριστούν.


Πολεμικός χάρτης της Συρίας. Με κόκκινο χρώμα είναι τα εδάφη που ελέγχει η κυβέρνηση. Με κίτρινο οι Κούρδοι. Με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος. Με πράσινο ανοιχτό ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) και άλλες μικρές ισλαμιστές και τζιχαντιστικές οργανώσεις. Με σκούρο πράσινο η συριακή Αλ Κάιντα. Με γαλάζιο οι περιοχές υπό τουρκική κατοχή. Με σκούρο κίτρινο υπό αποκλειστικά ρωσικό έλεγχο



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.