Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Είμαι ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΣ Έλληνας...» Λέει αυτός ο απίστευτος τυπος που ετοιμάζει το νέο Facebook και έχει σαρώσει όλη την Silicon Valley

Ξεκίνησε άφραγκος γόνος Ελληνα και Ιρλανδής και κατέκτησε τη Silicon Valley. Ηδη συγκεντρώνει τα πιο λαμπρά μυαλά του Facebook για τη ...



Ξεκίνησε άφραγκος γόνος Ελληνα και Ιρλανδής και κατέκτησε τη Silicon Valley. Ηδη συγκεντρώνει τα πιο λαμπρά μυαλά του Facebook για τη νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ετοιμάζει




Ενας διόλου ευκαταφρόνητος αντίπαλος βρίσκεται μια ανάσα πίσω του, έχοντας θέσει ως στόχο της ζωής του να τον ξεπεράσει, δημιουργώντας ένα νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που φιλοδοξεί να εκτοπίσει το Facebook. Αυτό δεν είναι άλλο από το Mahalo.com., μία εναλλακτική μηχανή αναζήτησης της Google, με εκατομμύρια επισκέπτες καθημερινά. «Σε αντίθεση με το ήδη υπάρχον, θα συμβάλει θετικά και στην κοινωνία», δηλώνει ο ίδιος για το μελλοντικό εγχείρημά του. Ο λόγος για τον ελληνικής καταγωγής μεγαλοεπενδυτή της Silicon Valley Τζέισον Καλακάνη.




Ο γεννημένος στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης από Ελληνα πατέρα και Ιρλανδή μητέρα έχει ήδη διανύσει μια εντυπωσιακή πορεία στον τομέα της καινοτόμου τεχνολογίας με βασικό εφόδιο το ελληνικό του δαιμόνιο.

Οπως έχει πολλές φορές πει, ο παππούς του ήταν Ελληνας, αλλά και ότι ο μεγαλωμένος στις Ηνωμένες Πολιτείες πατέρας του αισθάνεται 1.000% Ελληνας, όπως φυσικά και ο ίδιος, μια που δεν θα μπορούσε να σπάσει το καλούπι.

Οι οικογενειακές τους μαζώξεις πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο σε ελληνικά εστιατόρια, στα οποία συζητούν και μαλώνουν μεγαλόφωνα, καθώς διακρίνονται από το γνωστό μεσογειακό ταμπεραμέντο, με τον ίδιο μάλιστα να λέει ότι «ως γνωστόν, το τι τρως είναι ο καλύτερος τρόπος να πεις ποιος είσαι και εμείς είμαστε Ελληνες και μάλιστα καθαρόαιμοι».

Η επιφοίτηση

Ο 47χρονος ομογενής θεωρείται ήδη ένας επιφανής επιχειρηματίας της Silicon Valley, έχοντας επενδύσει σε μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, πριν καν τις ανακαλύψει το ευρύ κοινό.

Ξεκίνησε κυριολεκτικά από το μηδέν και δεν είναι λίγες οι φορές που επέστρεψε σε αυτό εξαιτίας των ρίσκων που κατά καιρούς πήρε. Πλέον, όμως, διαχειρίζεται μια δυσθεώρητη περιουσία, ενώ χάρη στη δική του έμπνευση εδραιώθηκε η μηχανή αναζήτησης Mahalo.com. Πρόκειται για μια εναλλακτική της Google, η οποία, όπως φαίνεται, δεν είναι η μοναδική.

Η Mahalo.com, που φέρει την υπογραφή του, έχει εκατομμύρια επισκέψεις καθημερινά, παρέχει νέα και μοναδικά χαρακτηριστικά και οι αλγόριθμοί της έχουν τη δική τους μοναδική φιλοσοφία. «Η ιδέα ήρθε στο μυαλό μου όταν εργαζόμουν για την AOL και έψαχνα εταιρείες αναζήτησης που θα μπορούσαμε να εξαγοράσουμε.




Τα αποτελέσματά τους δεν ήταν καλύτερα από αυτά της Google ή του Yahoo. Μια στιγμή θυμάμαι ότι είπα μέσα μου “Θεέ μου, εγώ ο ίδιος θα μπορούσα να βγάλω καλύτερα αποτελέσματα από αυτό!”. Ε, λοιπόν, εκείνη ήταν η στιγμή της επιφοίτησής μου.

Στη συνέχεια η γυναίκα μου άρχισε να στέλνει σε φίλους που θα έρχονταν στον γάμο μας στη Χαβάη λίστες με ξενοδοχεία, εστιατόρια και δραστηριότητες που θα μπορούσαν να κάνουν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Στα μάτια μου το email αυτό έμοιαζε με βελτιωμένη σελίδα αποτελεσμάτων και τότε μου έγινε απολύτως ξεκάθαρο: οι άνθρωποι μπορούν να παράγουν καλύτερα αποτελέσματα απ’ ό,τι οι μηχανές.

Εξάλλου, το Mahalo δεν είναι μια απρόσωπη μηχανή που βασίζεται σε κώδικα, αλλά άνθρωποι με σάρκα και οστά που πίσω από τους υπολογιστές τους κάνουν την έρευνα για κάθε πελάτη, παραδίδοντας τα αποτελέσματα μαζί με τα προσωπικά τους σχόλια και τις προτάσεις. Mahalo σημαίνει ευχαριστώ στα χαβανέζικα».




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.