Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ανάκληση παρτίδων του φαρμακευτικού προϊόντος Buccolam από τον ΕΟΦ

Με απόφασή του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), προχώρησε στην ανάκληση παρτίδων του φαρμακευτικού προϊόντος Buccolam 5mgx4 syringes...


Με απόφασή του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), προχώρησε στην ανάκληση παρτίδων του φαρμακευτικού προϊόντος Buccolam 5mgx4 syringes, (μιδαζολάμη).




Αυτό συνέβη λόγω προβλήματος που εμφανίζεται στο ημιδιαφανές κάλυμμα άκρου των προγεμισμένων συριγγών, το οποίο ενδέχεται σε ορισμένες περιπτώσεις να παραμείνει προσαρμοσμένο στο άκρο της σύριγγας κατά την αφαίρεση του κόκκινου πώματος, με κίνδυνο να αποκολληθεί μέσα στο στόμα του ασθενούς και να εισπνευστεί ή να καταποθεί κατά τη χορήγηση.




Ειδικότερα ανακαλούνται οι παρτίδες, BUCCOLAM 5mgx4 syringes 1704032 με ημερομηνία λήξης 30/09/2018, BUCCOLAM 5mgx4 syringes 5709017, με ημερομηνία λήξης 31/01/2019.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, «η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση, στην οποία έχει προβεί η εταιρεία Shire Services BVBA, ενώ τo ΙΦΕΤ Α.Ε., τοπικός αντιπρόσωπος του προϊόντος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των παρτίδων, προκειμένου να τις αποσύρουν».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.