Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέο «χτύπημα» από το τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα παρέχει άσυλο σε προδότες

Επίθεση στην Ελλάδα από τον εκπρόσωπο Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, μετά τη χορήγηση ασύλου σε έναν από τους 8 Τούρκους στ...



Επίθεση στην Ελλάδα από τον εκπρόσωπο Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, μετά τη χορήγηση ασύλου σε έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς.





Ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Hami Aksoy, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην Άγκυρα σχολίασε μεταξύ άλλων και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη χορήγηση ασύλου σε έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα.




Κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προστατεύει πραξικοπηματίες και κάλεσε την ελληνική Δικαιοσύνη να μην προβεί στο ίδιο λάθος και με τους υπόλοιπους Τούρκους στρατιωτικούς.

«Μία χώρα που ισχυρίζεται ότι αποτελεί το λίκνο της Δημοκρατίας παρέχει άσυλο σε προδότες που εμπλέκονται στην κατάλυση της Δημοκρατίας μέσω πραξικοπήματος σε μία χώρα-γείτονα. Είναι πραγματικά μία κατάσταση που αξίζει προσοχής. Όπως δεν εφαρμόζει το Διεθνές Δίκαιο, έτσι δεν εφαρμόζει και το δίκαιο της καλής γειτονίας» τόνισε ο Aksoy, όπως μετέδωσε ο ANT1.

«Καλούμε την Ελλάδα να αποφεύγει τέτοιες εχθρικές συμπεριφορές απέναντι στη χώρα μας. Μία δημοκρατική χώρα δεν μπορεί να προστατεύει πραξικοπηματίες. Ελπίζουμε στο επόμενο διάστημα η ελληνική δικαιοσύνη να μην υποπέσει σε παρόμοια λάθη».

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη (24/05) ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση μετά την απόφαση του ΣτΕ, κάνοντας λόγο για απόφαση που αγνοεί τους διεθνείς νόμους.

«Το ελληνικό Συμβούλιο της Επικρατείας, σε παράβαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου, έδωσε άσυλο σε έναν πραξικοπηματία», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Έχει λοιπόν επιβεβαιωθεί από την διεθνή κοινότητα πως η Ελλάδα είναι μία χώρα που προστατεύσει και δίνει άσυλο σε πραξικοπηματίες», συμπληρώνει, σε οξύ τόνο, η ανακοίνωση και προσθέτει: «Καταδικάζουμε εντόνως αυτή την απόφαση που προσβάλει τη συνείδηση του τουρκικού έθνους. Ελπίζουμε πως το ελληνικό δικαστικό σύστημα δεν κάνει τα ίδια λάθη επαναλαμβάνοντας παρόμοιες αποφάσεις στο μέλλον». newsbomb.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.