Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κοτζιάς σε Πομπέο: Τα όπλα που δίνετε στην Τουρκία θα χρησιμοποιηθούν εναντίον μας

Το θέμα του εξοπλισμού της Τουρκίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία έθεσε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς στον ...



Το θέμα του εξοπλισμού της Τουρκίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία έθεσε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς στον Μάικ Πομπέο.






Σύμφωνα με το HellasJournal, που επικαλείται διπλωματική πηγή, ο κ. Κοτζιάς κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τον αμερικανό ομόλογό του, τόνισε ότι ο αμερικανικός και γερμανικός οπλισμός θα χρησιμοποιηθεί εναντίον της Ελλάδας, της Κύπρου και άλλων γειτονικών χωρών.




Η ίδια πηγή δήλωσε ότι η ελληνοαμερικανική συνεργασία θα συμπεριλάβει και άλλους τομείς, όπως η αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών: «Το ζητούμενο και ο στόχος που συμμερίζονται οι Αμερικανοί, χωρίς να δημιουργηθεί ότι αγνοούνται άλλες χώρες στην περιοχή, είναι να ενισχυθεί η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο για να διασφαλιστούν και οι μεταφορές υδρογονανθράκων από το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κύπρο».

Οι Αμερικανοί έχουν ξεκινήσει διαβουλεύσεις με χώρες της περιοχής για να μπορέσουν να δημιουργηθούν ευρύτατα σχήματα συνεργασίας για την ασφάλεια στην ανατολική Μεσόγειο. Βασικά έγνοια τους, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι η προστασία του Ισραήλ, καθώς το νέο περιβάλλον που δημιουργείται στην περιοχή, και στο οποίο παίζει αρνητικό ρόλο η Τουρκία, είναι απόλυτα εχθρικό για το Εβραϊκό Κράτος. Οι αμερικανικοί και ισραηλινοί σχεδιασμοί συμπεριλαμβάνουν την Ελλάδα και την Κύπρο, όπως και άλλες χώρες σημείωσε η ίδια πηγή.Η συζήτηση για τη στρατηγική συνεργασία θα συνεχιστεί σήμερα με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον, ο οποίος θεωρείται πλέον ότι βρίσκεται απέναντι στην Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.