Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ανάλυση: Τι σημαίνει η απόφαση για «πάγωμα» των εξοπλισμών στην Τουρκία

Του Δημήτρη Καιρίδη _ Η υπερψήφιση της τροπολογίας εναντίον της Τουρκίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων αποτελεί μια σημαντική νίκη του ελ...


Του Δημήτρη Καιρίδη _ Η υπερψήφιση της τροπολογίας εναντίον της Τουρκίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων αποτελεί μια σημαντική νίκη του ελληνικού λόμπυ στην Ουάσινγκτον.





Απομένουν αρκετά βήματα για να αποκτήσει νομική ισχύ. Πρώτα, θα πρέπει να υπερψηφιστεί από την αρμόδια επιτροπή και την ολομέλεια της Γερουσίας και, τέλος, θα πρέπει να υπογραφεί από τον Πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος έχει το δικαίωμα βέτο.




Προς το παρόν, εντύπωση προκαλεί η υπερψήφιση της τροπολογίας με το συντριπτικό 351-66, που σημαίνει ότι ενδεχομένως να συγκεντρώσει τελικά πλειοψηφία άνω των 2/3 και στη Γερουσία.

Και τούτο διότι περιορίζει και το πεδίο παρέμβασης του Ντόναλντ Τραμπ που ακόμη κι αν το επιθυμούσε να μην μπορεί την αποτρέψει. Το κλίμα εναντίον της Τουρκίας έχει βαρύνει πολύ στην Ουάσινγκτον και οι Αμερικάνοι φαίνεται πως θέλουν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα.

Πέραν αυτών δεν πρέπει να αγνοηθεί ότι στη Γερουσία έχει εισαχθεί ακόμη ένα νομοσχέδιο. Πρόκειται για ένα νομοθέτημα περισσότερο στοχευμένο, που αφορά αποκλειστικά στην υπόθεση της παράδοσης των αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία.

Η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία συνδέει την παράδοση των μαχητικών πέμπτης γενιάς με το ζήτημα της αγοράς του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 από την Τουρκία καθώς επίσης με την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον που κρατείται στις φυλακές της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.