Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΑΘΥ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...!!! Οι Πομάκοι στηρίζουν το κουρδικό κόμμα και τον φυλακισμένο Ντεμιρτάς...!!

Ο Ιμπραήμ Κενάρ-πρόεδρος του Πομακικού Ινστιτούτου και το Δημοκρατικό Πομακικό Κίνημα, ανέφεραν πως στις εκλογές της 24/6 θα στηρίξουν το ...



Ο Ιμπραήμ Κενάρ-πρόεδρος του Πομακικού Ινστιτούτου και το Δημοκρατικό Πομακικό Κίνημα, ανέφεραν πως στις εκλογές της 24/6 θα στηρίξουν το κόμμα HDP και τον υποψήφιο του τον Ντεμιρτάς.




Ο Ιμπραήμ Κενάρ-πρόεδρος του Πομακικού Ινστιτούτου που έχει έδρα την Στοκχόλμη, δήλωσε πως οι εκλογές της 24/6 θα είναι μια ψηφοφορία ανάμεσα στην δημοκρατία και την δικτατορία και πρόσθεσε πως προτίμηση των Πομάκων θα είναι το κόμμα HDP και ο πρόεδρος του ο Ντεμιρτάς, που υπερασπίζονται, την δημοκρατία, την ελευθερία και την αδερφοσύνη των λαών.




Ο Κενάρ ανέφερε πως τα κόμματα AKP-MHP συστήνοντας την οπισθοδρομική-φασιστική τους συμμαχία προσπαθούν να επιμηκύνουν τον βίο τους, ενώ και για το CHP είπε πως καθώς αποτελείται από φιλελεύθερους, εθνικιστές, οπισθοδρομικούς και φασίστες, ούτε και αυτό έχει την δυνατότητα να λύσει τα θέματα του Πομακικού λαού και των άλλων καταπιεσμένων λαών.

ANF Images

ΤΟ ΚΟΜΜΑ HDP ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΜΑΚΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΜΑΚΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

Ο Κενάρ είπε πως αυτοί οι κύκλοι συχνά με ρατσιστικές και σοβινιστικές φράσεις μιλάνε για την επιβίωση της Τουρκίας, για μια σημαία, μια πατρίδα και ένα έθνος και πρόσθεσε πως ¨Ο λαός μας υποστηρίζει το HDP, διότι είναι το μόνο κόμμα που δίνει μέρος για μειονοτικά δικαιώματα και υπερασπίζεται την πομακική ταυτότητα, την πομακική γλώσσα και την πομακική κουλτούρα

Ο Κενάρ είπε πως οι Πομάκοι τα τελευταία χρόνια επηρεασμένοι από τον αγώνα του κουρδικού λαού και από τις δηλώσεις του HDP,βιώνουν ένα ξύπνημα, στηρίζουν την γλώσσα και την κουλτούρα τους και πρόσθεσε: ¨ Για αυτό τον λόγο οι Πομάκοι στηρίζουν το δημοκρατικό μέτωπο, τις ελευθερίες και την ενότητα των λαών. Ως Πομάκοι για να σχηματιστεί μια δημοκρατική Τουρκία, είμαστε ενάντιοι στην επιβολή συστήματος με ενός ανδρός αρχή και για αυτό τον λόγο δηλώνουμε HDP¨.

…………………

https://anfturkce.net

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.