Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το Ιράν θέτει τους 7 όρους του για να παραμείνει στη συμφωνία για τα πυρηνικά

Τους επτά όρους της Τεχεράνης για να παραμείνει στη διεθνή συμφωνία του 2015 για τον πυρηνικό της πρόγραμμα έθεσε σήμερα ο ανώτατος πνευ...


Τους επτά όρους της Τεχεράνης για να παραμείνει στη διεθνή συμφωνία του 2015 για τον πυρηνικό της πρόγραμμα έθεσε σήμερα ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ.





Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνονται βήματα που πρέπει να κάνουν ευρωπαϊκές τράπεζες για να διασφαλίσουν το εμπόριο με την Τεχεράνη μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία.




Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπό του, ο Χαμενεϊ έθεσε επίσης ως προαπαιτούμενο οι ευρωπαϊκές δυνάμεις να προστατέψουν τις ιρανικές πωλήσεις πετρελαίου από τις αμερικανικές πιέσεις και να συνεχίσουν να αγοράζουν αργό πετρέλαιο.

Επίσης πρέπει να υποσχεθούν ότι δεν θα επιδιώξουν νέες διαπραγματεύσεις για το βαλλιστικό πρόγραμμα του Ιράν και για τις περιφερειακές δραστηριότητες στην Μέση Ανατολή.

«Οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα πρέπει να διαφυλάξουν το εμπόριο με την Ισλαμική Δημοκρατία. Δεν θέλουμε να ξεκινήσουμε μια μάχη με αυτές τις τρεις χώρες (Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία) αλλά ούτε τις εμπιστευόμαστε», ανέφερ ο Χαμενεϊ.

«Η Ευρώπη θα πρέπει να εγγυηθεί πλήρως τις πωλήσεις ιρανικού πετρελαίου. Στην περίπτωση που οι Αμερικανοί βλάψουν τις πετρελαϊκές μας πωλήσεις…η Ευρώπη θα πρέπει να αναπληρώσει αυτό και να αγοράσει ιρανικό πετρέλαιο», πρόσθεσε.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.