Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πτώση Mirage: Πότε θα γίνει η ανέλκυση του «μαύρου κουτιού» του μοιραίου αεροσκάφους...

Με γρήγορο ρυθμό εξελίσσονται οι έρευνες για τις συνθήκες και τα αίτια της συντριβής του Mirage 2000-5, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατο...

Πτώση Mirage: Πότε θα γίνει η ανέλκυση του «μαύρου κουτιού» του μοιραίου αεροσκάφους

Με γρήγορο ρυθμό εξελίσσονται οι έρευνες για τις συνθήκες και τα αίτια της συντριβής του Mirage 2000-5, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου, που κόστισε την ζωή του Σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου καθώς εντοπίστηκε σε μεγάλο βάθος το «μαύρο κουτί» του αεροσκάφους.




Στελέχη της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρυχίων Θαλασσίων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) της Πολεμικής Αεροπορίας κατάφεραν να εντοπίσουν το Σάββατο την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η εξόδιος ακολουθία του άτυχου Σμηναγού, την εκπομπή σήματος από τον καταγραφέα πρόσκρουσης σε βάθος περίπου 800 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.




Σημειώνεται ότι οι έρευνες στο σημείο θα συνεχιστούν προκειμένου να εντοπιστούν και άλλα τμήματα από το μοιραίο αεροσκάφος τα οποία όταν ανελκυστούν από τον βυθό της θάλασσας μαζί με το «μαύρο κουτί» θα βοηθήσουν σημαντικά στην διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος. Το επόμενο διάστημα ειδικό υποβρύχιο με κάμερες θα καταγράψει την περιοχή, έτσι ώστε οι ειδικοί να γνωρίζουν τι έχει εντοπιστεί.

Όπως μετέδωσε ο ANT1, το συγκεκριμένο αεροσκάφος έχει τρεις καταγραφείς. Ο ένας βρίσκεται στο κάθισμα και ενεργοποιείται σε περίπτωση εκτίναξής του, ο δεύτερος είναι τοποθετημένος στη μηχανή και καταγράφει τεχνικά στοιχεία και ο τρίτος είναι κρυμμένος μέσα στην άτρακτο και ονομάζεται «crash recorder».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις και εφόσον δεν υπάρξουν απρόοπτα, το κλιμάκιο ερευνών μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα έχει στα χέρια του τμήματα του μοιραίου αεροσκάφους.

newsbomb.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.