Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δεν παλεύονται οι χαραμοφάηδες... Σε περίοδο κρίσης... Χωρίς e-mail το υπουργείο Εξωτερικών!!!

Σε περίοδο κρίσης με την Τουρκία και με τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό στο ζενίθ, το σύστημα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του ΥΠΕ...



Σε περίοδο κρίσης με την Τουρκία και με τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό στο ζενίθ, το σύστημα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του ΥΠΕΞ κατέρρευσε 




Εικόνα διάλυσης παρουσιάζουν το τελευταίο δεκαήμερο οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών έπειτα από σοβαρό τεχνικό πρόβλημα. Λόγω της εκτεταμένης βλάβης που παρουσιάστηκε αιφνιδίως την Παρασκευή 13 Απριλίου, οι επικοινωνίες μέσω του υπηρεσιακού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του υπουργείου (@mfa.gr) έχουν καταρρεύσει!




Κι όλα αυτά σε μια περίοδο όπου οι ελληνοτουρκικές σχέσεις διέρχονται φάση όξυνσης και η πολιτική ηγεσία της ελληνικής διπλωματίας επιχειρεί να επιταχύνει τις διαπραγματεύσεις με τους Σκοπιανούς για τη διευθέτηση του θέματος της ονομασίας. Κι όμως, τις κρίσιμες αυτές ημέρες τα υπηρεσιακά στελέχη στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών δεν μπορούσαν να επικοινωνούν με τις διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στο εξωτερικό!

Η κατάρρευση του συστήματος των υπηρεσιακών email μέσω του κόμβου mfa.gr έχει προκαλέσει ακόμη ένα πρόβλημα βαρύνουσας σημασίας, αφού οι ξένοι διπλωμάτες στην Ελλάδα ή οι υπηρεσιακοί παράγοντες από τα υπουργεία Εξωτερικών άλλων χωρών δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τους Ελληνες διπλωμάτες στην Αθήνα ή εκείνους που εκπροσωπούν την Ελλάδα στις χώρες διαπίστευσής τους μέσω του επίσημου email που τυπικώς υφίσταται στο domain @mfa.gr!

«Σας γνωρίζουμε ότι κεντρική υποδομή υποστήριξης υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρουσίασε σοβαρό τεχνικό πρόβλημα», ανέφερε σήμα της Διεύθυνσης Μηχανογράφησης, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής που εστάλη προς όλα τα γραφεία, τις γενικές διευθύνσεις και τις διευθύνσεις της Κεντρικής και Περιφερειακής Υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και σε όλες τις διπλωματικές και έμμισθες προξενικές αρχές.

Το πρόβλημα που «τύφλωσε» το υπηρεσιακό mail του υπουργείου Εξωτερικών είναι τόσο εκτεταμένο και τόσο σοβαρό που η Κεντρική Υπηρεσία έδωσε οδηγία σε όλες τις διπλωματικές αρχές της Ελλάδας να ανοίξουν άρον-άρον νέο email σε κάποια από τις γνωστές πλατφόρμες (Υahoo! ή Google) ώστε να αποκατασταθεί η ηλεκτρονική επικοινωνία!


Το αρχικό σήμα της Διεύθυνσης Μηχανογράφησης, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής για το πρόβλημα


Η χρησιμοποίηση εναλλακτικού email, ή αλλιώς η δημιουργία νέου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να αντιμετωπιστεί όπως-όπως το πρόβλημα και να αποκατασταθεί εκ του προχείρου η επικοινωνία της Κεντρικής Υπηρεσίας με τις διπλωματικές αρχές της Ελλάδας στο εξωτερικό.




«Η προώθηση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας των προσωπικών λογαριασμών των υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών που υφίστανται στο domain @mfa.gr δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί επί του παρόντος για τεχνικούς λόγους», αναφέρεται σε έγγραφο της Διεύθυνσης Μηχανογράφησης με ημερομηνία 14 Απριλίου 2018. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι επί αρκετές ημέρες οι Ελληνες διπλωμάτες δεν μπορούσαν να δεχθούν μηνύματα στο επίσημο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από ξένους συναδέλφους τους...

Πώς δικαιολογείται η κατάρρευση του συστήματος Zimbra, μέσω του οποίου γίνεται η διακίνηση της επίσημης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του υπουργείου Εξωτερικών; Απάντηση δεν έχει δοθεί ακόμα στις ερωτήσεις που απευθύνονται από τις ελληνικές διπλωματικές αρχές στο εξωτερικό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έγινε εγκαίρως η συντήρηση και αντικατάσταση των servers που χρησιμοποιούνται για τη διακίνηση της υπηρεσιακής αλληλογραφίας. Κάποιες πηγές, δε, υποστηρίζουν ότι τα κονδύλια που προορίζονταν για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος διοχετεύτηκαν σε άλλες ανάγκες του υπουργείου Εξωτερικών, οι οποίες ιεραρχήθηκαν ως σημαντικότερες.


Η ενημέρωση για τη μη αποκατάσταση της βλάβης. Στις 20 Απριλίου... και βλέπουμε


Για πολλούς η «τύφλωση» του συστήματος διακίνησης της υπηρεσιακής αλληλογραφίας θεωρείται σύμπτωμα της κακοδιοίκησης στο υπουργείο Εξωτερικών. Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι η σοβαρή βλάβη έπληξε μόνο τα email μέσω του domain @mfa.gr και δεν επηρέασε το σύστημα διανομής των κρυπτοτηλεγραφημάτων, το οποίο ευτυχώς συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς προβλήματα...
protothema.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.