Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Bloomberg: Διστάζει ο Τραμπ για επίθεση στη Συρία - Δεν αναμένεται απόψε πυραυλικό χτύπημα

eleftherostypos Ιδιαίτερα διστακτικός φαίνεται ο Ντόναλντ Τραμπ για επιθεση στη Συρία ζυγίζοντας ακόμα τις επιλογές του παρά τα απειλητικά ...


eleftherostypos Ιδιαίτερα διστακτικός φαίνεται ο Ντόναλντ Τραμπ για επιθεση στη Συρία ζυγίζοντας ακόμα τις επιλογές του παρά τα απειλητικά tweet για ενδεχόμενη πυραυλική επίθεση.





Όπως μάλιστα αναφέρει η ανταποκρίτρια του Bloomberg στον Λευκό Οίκο, Jennifer Jacobs, «δεν αναμένεται πυραυλικό χτύπημα απόψε» στη Συρία. Τουναντίον, πηγές της αμερικανικής προεδρίας τονίζουν ότι ο Τραμπ -παρά το απειλητικό «τιτίβισμα» για «πυραύλους που έρχονται» – ζυγίζει ακόμη τις επιλογές του για στρατιωτική δράση στη Συρία. Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε με τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις.




Ο Μάτις δήλωσε πριν την συνάντηση, «έτοιμος» να παράσχει στρατιωτικές επιλογές στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για αντίποινα για τη φερόμενη χημική επίθεση στη Συρία. Εντούτοις, σε ερώτηση αν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να κατηγορηθούν οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ για την επίθεση αυτή, ο Μάτις τόνισε ότι οι ΗΠΑ «εξακολουθούν να αξιολογούν» τις πληροφορίες.

Η καθυστέρηση, ωστόσο, δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι μόλις σήμερα αναχώρησε από το Νόρφολκ για την ανατολική Μεσόγειο, το αεροπλανοφόρο Τρούμαν με 7 συνοδευτικά καταδρομικά πολεμικά πλοία. Ο διάπλους του Ατλαντικού θα πάρει τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Οπως έλεγε νωρίτερα πηγή του Πενταγώνου το πλοίο θα φτάσει τον στόχο του «στα μέσα Μαΐου».

Την ίδια ώρα πάντως, το θερμόμετρο ανεβαίνει απειλητικά.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.