Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Combat 18»: Κακουργηματικές κατηγορίες για τους 7 απο τους 11 συλληφθέντες της οργάνωσης

kathimerini: Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας στα μέλη της χιτλερικής ακροδεξιάς ομάδας Combat 18 που συνελήφθησαν χθες κατά τη διάρκεια ...


kathimerini: Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας στα μέλη της χιτλερικής ακροδεξιάς ομάδας Combat 18 που συνελήφθησαν χθες κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, σε Αττική, Σέρρες και Ιωάννινα.





Πρόκειται για 11 πρόσωπα – ανάμεσά τους και ένας 30χρονος δικηγόρος του Πειραιά αλλά και ένας ανήλικος – τα οποία οδηγήθηκαν στην εισαγγελία υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και με τους αστυνομικούς που τους συνόδευαν να έχουν καλύψει τα πρόσωπά τους.




Βασικό αδίκημα, αυτό της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, εάν και σύμφωνα με νομικές πηγές ο βαθμός της ποινικής εμπλοκής των κατηγορουμένων θα εξειδικευτεί στον ανακριτή, όπου και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν.

Ο εισαγγελέας πάντως, αφού μελέτησε το διαβιβαστικό της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας άσκησε ποινικές διώξεις για:

– Διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων
– εμπρησμό
– έκρηξη
– διακεκριμένη κατοχή εκρηκτικών και
– oπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο δικηγόρος
Ο δικηγόρος Πειραιά, ο οποίος φέρεται ότι είχε καθοδηγητικό ρόλο στην οργάνωση, αρνήθηκε ότι του αποδίδεται από την αντιτρομοκρατική, υποστηρίζοντας ότι είναι όλα είναι ψευδή. Σε βάρος του 30χρονου φαίνεται ότι υπάρχουν ενδείξεις, οι οποίες προέρχονται από συνομιλίες μετά από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία υπάρχουν και οι ομολογίες για συμμετοχή σε παράνομες ενέργειες από δύο νεαρούς, οι οποίοι όμως ενώπιον του εισαγγελέα αρνήθηκαν ότι ομολόγησαν και φέρονται να ανακάλεσαν.

Ετσι εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ η νεοζαστική οργάνωση
Εθνικιστική, ναζιστική… τζιχάντ, ακροδεξιά τρομοκρατία που από τις μολότοφ και τους εμπρηστικούς μηχανισμούς θα περνούσε σε επικίνδυνες βομβιστικές επιθέσεις με ANFO (νιτρική αμμωνία και πετρέλαιο), αναβαθμίζοντας τη δράση τους, βλέπουν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πίσω από τις συλλήψεις των πέντε ακροδεξιών, μελών των νεοναζιστικών μορφωμάτων Ανένταχτοι Μαίανδροι Εθνικιστές και Combat 18 HELLAS.




Οι αρμόδιοι αξιωματικοί βρήκαν υλικά… τρομοκρατών, όταν σε κατ’ οίκον έρευνα στο Μενίδι εντόπισαν περισσότερα από 50 κιλά νιτρικής αμμωνίας, χωρίς ο κάτοχος να έχει… γεωργικές εκτάσεις για τις οποίες χρειαζόταν λίπασμα, και εκτιμούν πως οι δράστες θα κλιμάκωναν τις επιθέσεις τους με ακαθόριστο και ενδεχομένως αιματηρό αποτέλεσμα. Μάλιστα στην περίπτωση του Μενιδίου ο συλληφθείς κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης προσπάθησε να σπάσει τον υπολογιστή του. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν μπορούν να αποκλείσουν την περίπτωση τοποθέτησης βομβών σε αντιεξουσιαστικά στέκια, κοινωνικούς χώρους και κτίρια που βρίσκονται υπό κατάληψη και μένουν σε αυτά μετανάστες και πρόσφυγες.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας δικηγόρος, που φέρεται να είναι ιδεολογικός καθοδηγητής και οι αστυνομικοί τού αποδίδουν συντονιστικό ρόλο στη δράση των υπολοίπων, ενώ στα προφίλ που διατηρούσε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι φανερή η ναζιστική και ρατσιστική του αντίληψη. Οι… προκηρύξεις φαίνεται είτε να γράφονταν στα Ιωάννινα ή από εκεί να εμφανίζονταν οι αναρτήσεις τους.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης εξελίχθηκε ένα τραγελαφικό περιστατικό, όταν ένας από τους συλληφθέντες ζήτησε να μιλήσει με το δικηγόρο του και ακολούθησε η παρακάτω συνομιλία:

Αστυνομικός: Πώς λένε το δικηγόρο σου;

Συλληφθείς: (Αναφέρει το ονοματεπώνυμο)

Αστυνομικός: Μην ανησυχείς, θα τον δεις σε λίγο εκεί που θα πάμε, καθώς έχει συλληφθεί και αυτός…

Σε διαδικτυακές αναρτήσεις ένας από τους συλληφθέντες εμφανίζεται να έχει επιχειρήσει να πετάξει μπουκάλι νερό στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό στο Σύνταγμα, χωρίς προς το παρόν να επιβεβαιώνεται δικονομικά. Κάποιοι από τους συλληφθέντες φέρεται να είχαν συμμετοχή και στις επιθέσεις εναντίον Ρομά και σε εμπρησμούς κατοικιών τους στο Μενίδι, όπως και σε επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια επεισοδίων μετά τον άδικο θάνατο του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα σε σχολική εκδήλωση.

Ευρήματα τρομοκρατίας
Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προέβησαν σε παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Χαϊδάρι, Νέα Σμύρνη, Βάρη, Μενίδι, Μοσχάτο, Ιωάννινα και Σέρρες και δύο επαρχιακές πόλεις, προβαίνοντας σε συλλήψεις πέντε ατόμων, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Ανάμεσα στα ευρήματα, τα περισσότερα από οποία βρέθηκαν στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων στο Μενίδι, αυτό που έκανε μεγαλύτερη εντύπωση και προκάλεσε την ανησυχία των αρμόδιων αξιωματικών ήταν ο εντοπισμός των 50 κιλών νιτρικής αμμωνίας. Βρέθηκαν, επίσης, έτοιμες βόμβες μολότοφ, πλήθος κροτίδων, βιβλία και φυλλάδια ακροδεξιού περιεχομένου, σύμβολα (σημαίες ακροδεξιού συμβολισμού), ψηφιακά πειστήρια, μαχαίρια, σπαθί και σουγιάδες,

αντιασφυξιογόνος μάσκα, ρόπαλα και σιδερογροθιές, κυνηγετικά όπλα, φιαλίδια βουτανίου και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Οι έρευνες συνεχίζονταν σε τρία ακόμη σπίτια στο Νομό Αττικής.

Τριάντα επιθέσεις από Ανένταχτους Μαιάνδρους Εθνικιστές και COMBAT 18 HELLAS
Από τις διαδικτυακές αναρτήσεις των Ανένταχτων Μαιάνδρων Εθνικιστών και της COMBAT 18 HELLAS υπάρχουν αναλήψεις για τουλάχιστον 30 εμπρηστικές επιθέσεις, με τους αξιωματικούς να έχουν ταυτοποιήσει περισσότερες από 20. Οι δράστες δεν δίσταζαν να βιντεοσκοπούν τις δράσεις τους, τις οποίες αναρτούσαν στο Διαδίκτυο.

Σε αρκετά από τα βίντεο απεικονίζονται να πετούν βόμβες μολότοφ, ενώ στις εικόνες φαίνονται τα φλεγόμενα κτίρια, αλλά και η πορεία που είχαν κάνει στο Μενίδι απέναντι στους ναρκεμπόρους. Αντιστοίχως σε άλλα βίντεο φαίνεται πως τραβούσαν τις στιγμές που… περίμεναν να «σκάσουν» τα γκαζάκια που είχαν τοποθετήσει μπροστά σε κατειλημμένα κτίρια ακόμη και μέσα στα Εξάρχεια, αλλά και σε διάφορα σημεία της συμπρωτεύουσας.



Στις επιθέσεις τους συμπεριλαμβάνεται η βεβήλωση του μνημείου του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, τον Φεβρουάριο του 2015. Επίσης, είχαν αναλάβει και την ευθύνη για την επίθεση στο Αντιφασιστικό Στέκι Pasamontana στον Κορυδαλλό.

Λίγους μήνες αργότερα, είχαν βεβηλώσει το εβραϊκό νεκροταφείο στη Νίκαια και από τότε έως τις αρχές του 2017 είχαν πραγματοποιήσει δεκάδες εμπρηστικές επιθέσεις -με μολότοφ και γκαζάκια- σε αντιεξουσιαστικά στέκια στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπως είναι τα αναρχικά στέκια «Δίστομο», «Στρούγκα» και η κατάληψη «Libertatia». Ακόμη μία επίθεση -που έγινε το 2017- ήταν το «πογκρόμ» κατά Ρομά και εμπρησμοί σπιτιών στο Μενίδι, με αφορμή το θάνατο του 11χρονου Μάριου Σουλούκου από αδέσποτη σφαίρα σε σχολική εκδήλωση.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως οι δράστες ήταν και εξακολουθούν να είναι θιασώτες του σεσημασμένου «Περίανδρου» που καταδικάστηκε για τη δολοφονική επίθεση εις βάρος του Δημήτρη Κουσουρή και είναι μέχρι και σήμερα ιδεολογικός καθοδηγητής των ναζιστικών ομάδων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως πρόκειται για ιδιαζόντως «βίαια και επικίνδυνα» μέλη, που ήταν βαθιά… πολιτικοποιημένα υπέρ του Αδόλφου Χίτλερ. Αλλωστε ο αριθμός «18» αντιστοιχεί στο πρώτο και το όγδοο γράμμα της αγγλικής αλφαβήτου, «Α» και «Η», δηλαδή «Adolf Hitler». Mάλιστα, σύμβολό τους έχουν τη νεκροκεφαλή, που παραπέμπει σε αυτήν των SS.

Τον Μάιο του 2015, η νεοναζιστική ομάδα αναλαμβάνει την ευθύνη για τις επιθέσεις στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι «Αγρός» στο Πάρκο Τρίτση στο Ιλιον και στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Περιστερίου. Τον επόμενο μήνα έβαλαν φωτιά στο στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα. Στην ανάληψη της ευθύνης της συγκεκριμένης επίθεσης των C18, σημείωναν ότι έγινε σε συνεργασία με τους Ανένταχτους Μαίανδρους Εθνικιστές. Στις 16 Αυγούστου 2016 πραγματοποιήθηκε επίθεση στον αυτοοργανωμένο κοινωνικό χώρο «Αντίβαρο» στο Μενίδι, τον Φεβρουάριο προβαίνουν σε επίθεση στο αναρχικό στέκι της οδού Ζαΐμη. Ακολουθούν επιθέσεις στην κατάληψη Mundo Nuevo στη Θεσσαλονίκη, στην κατάληψη Βανκούβερ Απάρτμαντ, στον ελευθεριακό χώρο «Sabot» στη Θεσσαλονίκη, στην κατάληψη στέγης αλληλεγγύης σε πρόσφυγες στην οδό Κάνιγγος 22. Τον Μάιο του 2017 η COMBAT μαζί με τους Ανένταχτους Μαίανδρους Εθνικιστές εξαπολύει πογκρόμ στο Μενίδι με αφορμή τον άδικο χαμό του 11χρονου μαθητή Μάριου.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.