Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΟΤΕΣ...!!! ΑΧΡΗΣΤΟΙ...!!! ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ...!!! Αποφασίστηκε η «γραμμή» της κυβέρνησης για τους Έλληνες στρατιωτικούς... Δε θα πάρει τηλέφωνο ο Τσίπρας τον Ερντογάν... δε χρειάζεται

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (06.03.2018) η κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου - Τι αναφέρουν ...


Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (06.03.2018) η κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου - Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για τις εξελίξεις με τους Έλληνες στρατιωτικούς - Καθυστέρησεις "παίζουν" οι Τούρκοι - Στέλνουν για ψηφιακό έλεγχο τα κινητά στην Άγκυρα





Οι Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, και οι τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ τέθηκαν στο επίκεντρο της κυβερνητικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.




Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την κυβερνητική σύσκεψη έγινε χαρτογράφηση της κατάστασης.
«Δεν θέλουμε να αναδειχθεί σε μείζον διπλωματικό επεισόδιο, το ζήτημα διαχειρίζονται σε επίπεδο Δικαιοσύνης. Για το λόγο αυτό, η Αθήνα ξεκαθαρίζει ότι εξαντλεί όλα τα διπλωματικά και πολιτικά μέσα πίεσης -κλιμακωτά- ώστε να μην κατηγορηθεί για παρέμβαση».
Άλλωστε -όπως σχολιάζουν οι ίδιες πηγές- η απάντηση από την τουρκική πλευρά είναι ότι πρόκειται για παράνομη ενέργεια των Ελλήνων αξιωματικών, την οποία χειρίζεται η τουρκική δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επί του παρόντος δεν τίθεται θέμα επικοινωνίας του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Ερντογάν.

Κυπριακή ΑΟΖ
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μαξίμου, πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη συζήτηση και για τη συμπεριφορά της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, μετά και την ενημέρωση που έκανε στους κυβερνητικούς παράγοντες ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Αποφασίστηκε να ενταθούν οι ενέργειες μέσα από την αξιοποίηση του Διεθνούς Δικαίου και την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας.

«Παραβίασαν τα σύνορα κατά 253 μέτρα»
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Haberler», η σύλληψη των Άγγελου Μητραιτώδη (ανθυπολοχαγό) και Δημήτρη Κουκλατζή (λοχία ΕΠ.ΟΠ, Σκαπανέας ΜΧ) «έγινε σε σημείο που απέχει 253 μέτρα από τον τουρκικό συνοριακό αστυνομικό σταθμό Pazarkule και 240 μέτρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, μέσα σε τουρκικό έδαφος«.

Στην Άγκυρα τα δυο κινητά τηλέφωνα των Ελλήνων στρατιωτικών
Την ίδια ώρα και ενώ ακόμα περιμένουμε να απαγγελθεί το κατηγορητήριο εναντίον των δυο Ελλήνων σρτατιωτικών αλλά και να ορισθεί η δίκη, η Τουρκία συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι των καθυστερήσεων.

Όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα «Milliyet», οι τουρκικές αρχές έστειλαν στην Άγκυρα τα τηλέφωνα των δύο Ελλήνων αξιωματικών για ενδελεχή ψηφιακό έλεγχο.

Συγκεκριμένα τα τηλέφωνα στάλθηκαν στο Ποινικό Τμήμα Στρατονομίας στην Άγκυρα, όπου οι ειδικοί της στρατονομίας θα ελέγξουν τις φωτογραφίες που υπάρχουν στα κινητά, καθώς και εκείνες που έχουν σβηστεί.




Τι προβλέπει η διαδικασία για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς
Η διαδικασία προβλέπει κράτησή τους μέχρι την ώρα που θα τους απαγγελθούν επίσημα κατηγορίες και στη συνέχεια ορισμός τακτικής δικάσιμου. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει από ημέρες ως και μήνες. Ως την ολοκλήρωσή της ανεξάρτητα απ’ την όποια απόφαση του δικαστηρίου οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί θα είναι υπό κράτηση στις φυλακές της Αδριανούπολης οι οποίες είναι κλειστού τύπου και εκεί είναι ενδεικτικό ότι κρατείται και ο ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας. Εκεί δηλαδή κρατούνται εχθροί του “Σουλτάνου” της Άγκυρας και αυτό ίσως λέει πολλά…

Η ποινή που αντιμετωπίζουν με τις έως τώρα κατηγορίες οι δυο στρατιωτικοί στη χειρότερη για τους ίδιους περίπτωση είναι ως τα δύο χρόνια με ανασταλτικό χαρακτήρα. Δηλαδή θα τους επιβληθεί μια ποινή δύο ετών αλλά θα αφεθούν ελεύθεροι. Ωστόσο μέχρι τη διεξαγωγή αυτής της δίκης ο υπολοχαγός και ο λοχίας θα παραμείνουν κρατούμενοι.

Στην περίπτωση που προστεθεί και η κατηγορία της κατασκοπίας οι ποινές ξεπερνούν τα 10 και τα 15 έτη και δεν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα. Μια τέτοια κατηγορία αλλάζει τα δεδομένα και για τους δυο στρατιωτικούς, αλλά και για τις σχέσεις των δύο χωρών.

Όλα δείχνουν πλέον ότι η Άγκυρα επιχειρεί με κάθε τρόπο να εκμεταλλευτεί το γεγονός. Έκτη ημέρα μετά το επεισόδιο και ακόμη όλα δείχνουν ότι βρίσκονται στην αρχή. Η υπόθεση όχι απλά δεν επιλύεται αλλά καθυστερεί. Άγνωστο πως θα θελήσει η Άγκυρα να εκμεταλλευτεί το γεγονός, προς το παρόν, επισήμως, κανείς δεν τον συνδέει με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, ωστόσο όλοι βλέπουν ότι η Άγκυρα αναζητά παντού ευκαιρίες να προωθήσει τα όποια συνφέροντά τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.