Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σπίτι κολαστήριο στην Κύπρο: Κλειδαμπάρωνε από ζήλεια τη γυναίκα του και το παιδί της και τους άφηνε νηστικούς! ΒΙΝΤΕΟ

Η σύζυγος λύγισε από τα μαρτύρια του ζηλιάρη συζύγου της και εν τέλει τον κατήγγειλε για την βάναυση κι απάνθρωπη συμπεριφορά του Ο ά...


Η σύζυγος λύγισε από τα μαρτύρια του ζηλιάρη συζύγου της και εν τέλει τον κατήγγειλε για την βάναυση κι απάνθρωπη συμπεριφορά του





Ο άνδρας αυτός, όπως καταγγέλθηκε από την ίδια την σύντροφό του τυφλωμένος από παράφορη ζήλια οδηγήθηκε σε ακραία σημεία, κλειδώνοντας την μέσα στο σπίτι προκειμένου να μην έχει οπτική επαφή με κανέναν. Παράλληλα, όμως την άφηνε και νηστική, οδηγώντας την στην ασιτία, καθώς σκοπίμως δεν ανεφοδίαζε το σπίτι τους με τρόφιμα. Ακόμα πιο τραγικό βέβαια το γεγονός ότι μαζί με εκείνην νηστικό παρέμενε και τον ανήλικο παιδάκι της!

Η συγκεκριμένη καταγγελία επιβεβαιώθηκε και από την Επικεφαλής του Συνδέσμου Προστασίας για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια, Έλενα Κατεΐφη, χωρίς ωστόσο να παράσχει περαιτέρω στοιχεία για την απίστευτη αυτή υπόθεση, για σκοπούς προστασίας της γυναίκας-θύματος.





Τα περιστατικά που καταφθάνουν στον ΣΠΑΒΟ είναι δεκάδες, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κατεΐφη. Η ίδια παρότρυνε τις γυναίκες να προβαίνουν σε καταγγελίες και να μην φοβούνται. Αρκετά είναι τα σημεία δε, που μπορεί να «ανάψουν» καμπανάκια στις γυναίκες, οι οποίες μπορεί να είναι θύματα ζήλιας ή κακοποίησης και να μην το αντιλαμβάνονται.

Ο υπερβολικός έλεγχος, ο περιορισμός της ελευθερίας, αλλά και ο διαδικτυακός έλεγχος, είναι μερικά από τα στοιχεία που μπορεί να κινητοποιήσουν μια γυναίκα προκειμένου να απευθυνθεί για βοήθεια στον Σύνδεσμο.

Βία δεν είναι μόνο η σωματική, αλλά και η λεκτική, όπως επεσήμανε η κ. Κατεΐφη. Όλες οι περιπτώσεις που χειρίζεται το ΣΠΑΒΟ είναι σοβαρές και τυγχάνουν του ίδιου χειρισμού, τόνισε.Περαιτέρω στατιστικά στοιχεία του Συνδέσμου αναφέρουν ότι το 2017 ένα ποσοστό της τάξης του 74% των θυτών ήταν Ελληνοκύπριοι.

Στο ΣΠΑΒΟ λειτουργεί 24ωρη γραμμή στήριξης, το 1440.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.