Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Οι Τούρκοι τους περιέφεραν ως λάφυρα»... Αγωνιούν οικογένειες και φίλοι των Ελλήνων στρατιωτικών

Αργά και βασανιστικά περνούν οι μέρες για τους γονείς, τις οικογένειες και τους φίλους των δυο στρατιωτικών που βρίσκονται κρατούμενοι σ...

Αγωνιούν οικογένειες και φίλοι των Ελλήνων στρατιωτικών: «Οι Τούρκοι τους περιέφεραν ως λάφυρα»

Αργά και βασανιστικά περνούν οι μέρες για τους γονείς, τις οικογένειες και τους φίλους των δυο στρατιωτικών που βρίσκονται κρατούμενοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη. Η λέξη «εμπλοκή» που χρησιμοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος εντείνει την αγωνία για το μέλλον τους, αφού κανείς ακόμη δεν γνωρίζει πότε θα πραγματοποιηθεί η δίκη.






Η είδηση της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι το καθημερινό θέμα συζήτησης μεταξύ των φίλων τους, οι οποίοι αγωνιούν με τη σειρά τους για την τύχη τους. Πολύ καλός φίλος του Δημήτρη Κόυκλατζη μιλάει στο protothema.gr και δεν κρύβει την αγωνία του για το φίλο του αλλά και τη δυσαρέσκειά του, όταν είδε, όπως ο ίδιος λέει, τους Τούρκους «να περιφέρουν τους Έλληνες στρατιωτικούς σαν λάφυρα».




«Όταν έμαθα ότι συνελήφθησαν δυο στρατιωτικοί ήθελα αμέσως να μάθω ποια είναι αυτά τα παιδιά. Μόλις έμαθα ότι ο ένας είναι ο Δημήτρης, στενοχωρήθηκα πολύ γιατί τον γνώριζα σε προσωπικό επίπεδο. Αρχικά πίστεψα, όπως οι περισσότεροι, ότι θα τους αφήσουν να φύγουν κι ότι θα λήξει το θέμα γρήγορα. Δυστυχώς, ένιωσα ότι οι Τούρκοι τους περιέφεραν σαν λάφυρα κι ότι δεν υπήρχε κανένας σεβασμός προς τη στολή. Ο Δημήτρης γνώριζε πολύ καλά την περιπολία και το μονοπάτι, ωστόσο είναι πολύ εύκολο κάποιος να χαθεί όταν στο σημείο επικρατούν πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες. Μάλιστα, είχε τύχει στο παρελθόν, να κάνουμε μαζί με τον Δημήτρη αυτή την υπηρεσία και δεν ήταν κάτι που ήταν πρωτόγνωρο για αυτόν, αλλά σίγουρα με τόσο χιόνι είναι εύκολο να χαθείς» λέει στο protothema.gr και συνεχίζει:

«Είναι πολύ εύκολο να περάσουν από εκείνο το σημείο και οι Τούρκοι προς την Ελλάδα και οι Έλληνες προς την Τουρκία, γιατί υπάρχει ένα φυσικό χώρισμα με πεσμένα δέντρα και μπορείς να περάσεις απέναντι. Πάντως όσο καιρό ήμουν εγώ εκεί, δεν είχε γίνει ποτέ κάτι τέτοιο. Να ελπίσουμε το καλύτερο για τον Δημήτρη και τον Άγγελο».

Για το υψηλό φρόνημα των δυο στρατιωτικών και για τις συνθήκες κράτησής τους, μίλησε ο πατέρας του Δημήτρη Κούκλατζη. «Είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα παιδιά μας, τον Δημήτρη και τον Άγγελο, οι δυο οικογένειες, από κοντά σχετικά, την ώρα του επισκεπτηρίου στις φυλακές Αδριανουπόλεως. Βρήκαμε τα παιδιά να είναι καλά στην υγεία τους και με το φρόνημα υψηλό, γεγονός που μας εντυπωσίασε. Με τη συζήτηση διαπιστώσαμε ότι με μεγάλη γενναιότητα αντιμετώπισαν το περιστατικό και αντιμετωπίζουν την κράτησή τους, γεγονός που σαν γονείς, μας κάνει κι εμάς πάρα πολύ υπερήφανους. Εδώ να σημειώσω ότι και η φροντίδα της φυλακής προς το πρόσωπό τους είναι πολύ καλή. Ας ευχηθούμε όλοι οι αρμόδιοι να κάνουν αυτό που πρέπει ώστε σύντομα να αγκαλιάσουμε τα παιδιά μας από κοντά και να μην τους μιλάμε με τηλέφωνο πίσω από το τζάμι της φυλακής». protothema.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.