Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΊ του ΕΡΝΤΟΓΑΝ από πίσω....!! Με άνωθεν εντολή η σύλληψη και κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών

H πολιτική ηγεσία της Τουρκίας φαίνεται πως έχει βάλει το χέρι της για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και την αρνητική τροπή που ...

Με άνωθεν εντολή η σύλληψη και κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών

H πολιτική ηγεσία της Τουρκίας φαίνεται πως έχει βάλει το χέρι της για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και την αρνητική τροπή που έλαβε η υπόθεση.






Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, όταν η ελληνική περίπολος ακινητοποιήθηκε από τους Τούρκους, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί οδηγήθηκαν στο κοντινό τουρκικό φυλάκιο, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ελληνικό «φυλάκιο 1».




Εκεί φέρεται να δόθηκε αρχικά η δυνατότητα στον ανθυπολοχαγό Αγγ. Μητρετώδη να καλέσει από το κινητό του τον ταξίαρχο της μονάδας και να του εξηγήσει τι είχε συμβεί.

Η συνομιλία τους κράτησε περίπου δέκα λεπτά και σύμφωνα με τις διαρροές στη συνέχεια ο ταξίαρχος κάλεσε τον ομόβαθμό του Τούρκο διοικητή της μονάδας, ζητώντας του να αφήσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ώστε να επιστρέψουν στην μονάδα τους.

Πρόκειται για μια πάγια τακτική, συνήθη όλα τα προηγούμενα χρόνια, όταν υπήρχαν παρόμοια γεγονότα και από τις δύο πλευρές.

Η εμπλοκή όμως της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, της Jandarma, άντρες της οποίας ήταν παρόντες στη σύλληψη των δύο Ελλήνων, έδωσε άλλη τροπή.

Τα στελέχη της Jandarma θεωρούνται οι «πραιτοριανοί» του Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν και ήταν αυτή που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην αντιμετώπιση του πραξικοπήματος το 2016.

Έκτοτε έχουν αναλάβει ρόλο «ελεγκτών» στον Τουρκικό στρατό και εκτός από την αστυνόμευση των πόλεων, εποπτεύουν και τα σύνορα.

Όταν οι άνδρες της Jandarma ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις και την επικοινωνία των δύο ταξιάρχων, ενημέρωσαν άμεσα την πολιτική ηγεσία, με την οποία διατηρούν ξεχωριστό δίαυλο επικοινωνίας.

Έτσι ο χειρισμός του θέματος ξέφυγε από το επίπεδο του Τούρκου διοικητή, ο οποίος ύστερα από λίγη ώρα, και μια επικοινωνία που κράτησε 45 λεπτά, ενημέρωσε τον Έλληνα ταξίαρχο πως το όλο θέμα χειριζόταν πλέον η Jandarma και θα ακολουθηθεί η «δικαστική οδός».



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.