Show/Hide Leaderboard

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΤΟΧΟΣ»

Beaking News

Σάββατο, Μαρτίου 03, 2018

ΩΡΕΣ ΑΓΩΝΙΑΣ... "Γολγοθάς" για τους συγγενείς των Ελλήνων στρατιωτικών που συνέλαβαν οι Τούρκοι στον Έβρο! Όλες οι εξελίξεις του θρίλερ!

Έλληνες στρατιωτικοί: Ώρες αγωνίας για τους συγγενείς τους! Οι εξελίξεις του θρίλερ! | Newsit.gr

Οι Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο και κρατούνται στην Ανδριανούπολη, ζουν δραματικές στιγμές. Μακριά από την πατρίδα τους και όχι… όπου κι όπου. Αλλά στην Τουρκία. 

Την Τουρκία του Ερντογάν, για να ακριβολογούμε. Του ανθρώπου που έχει αποδείξει πολλάκις πως είναι αδίστακτος και αποφασισμένος να παίξει… όποιο παιχνίδι θέλει, αρκεί να πετύχει τον σκοπό του.
Νωπές είναι ακόμη οι μνήμες από το άνευ προηγουμένου κυνηγητό που εξαπέλυσε εναντίον στρατιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, στις 15 Ιουλίου του 2016. Οι συλλήψεις διαδέχονταν η μία την άλλη, το ίδιο και οι φυλακίσεις. Συχνά, πολύ συχνά για να ακριβολογούμε, με ελάχιστες αποδείξεις.

Είναι εύκολο, λοιπόν, να φανταστεί κανείς πώς μπορεί αν αισθάνονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί. Ειδικά αν συνυπολογίσουμε και την αμείωτη ένταση που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στα ελληνοτουρκικά. Με τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο να μην παίρνουν… ούτε ένα ρεπό. Και τις «ομορφιές» στα Ίμια να δοκιμάζουν τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας.

Κι αν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί ζουν δύσκολες στιγμές, οι οικογένειές τους ζουν μια «κόλαση».

Έλληνες στρατιωτικοί: Αγωνία στην Ορεστιάδα για τον Δημήτρη Κουκλατζή

Ο Δημήτρης Κουκλατζής, ο λοχίας Επαγγελματίας Οπλίτης, είναι ένας εκ των δύο συλληφθέντων. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ζει μόνιμα στην Ορεστιάδα. Από όπου και κατάγεται.

Οι γονείς του 27χρονου περνούν δραματικές στιγμές, αγωνιώντας για την τύχη του γιου τους. Οι άνθρωποι είναι συγκκονισμένοι και περιμένουν να μάθουν λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του. Γνωρίζουν ότι είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμη μαζί τους.

Η μόνη ενημέρωση που υπήρξε είναι η εξής: Όταν συνέβη το περιστατικό, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί ενημέρωσαν την μονάδα τους και στην συνέχεια ενημερώθηκαν και οι οικιογένειές τους. Οι οποίες ελπίζουν να επιστρέψουν τα παιδιά τους όσο το δυνατόν συντομότερα στα σπίτια και την πατρίδα τους.

Το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού αναφέρει επίσης πως στο σημείο όπου έγινε η σύλληψη, υπάρχει συρματόπλεγμα και κάποια «σημάδια», ωστόσο πολλές φορές αυτά «καλύπτονται» από την πυκνή χιονόπτωση.
Ακόμη αναφέρει πως δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν παρατηρηθεί ακόμη και πολίτες να περνούν από το σημείο είτε σε ελληνικό, είτε σε τουρκικό έδαφος, ενώ το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί και «πέρασμα» για τους λαθροδιακινητές.

Η τελευταία ενημέρωση που υπάρχει

Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, 02.03.2018, ήταν η τελευταία ενημέρωση που έλαβαν στο Ελληνικό Πεντάγωνο για τους Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν στην ελληνοτουρκική μεθόριο στις Καστανιές του Έβρου, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης.

Σε τακτική επαφή με τον Ανθυπολοχαγό και τον ΕΠ-ΟΠ λοχία βρίσκονται οι δυο νομικοί εκπρόσωποι τους. Καθώς και η Ελληνίδα πρόξενος στην Ανδριανούπολη η οποία από την πρώτη στιγμή είναι κοντά τους. Αποτελώντας έτσι τον «ασφαλή δίαυλο επικοινωνίας» όπως την χαρακτήριζε υψηλόβαθμη πηγή, με τις ελληνικές αρχές. Και εξηγώντας τον όρο «ασφαλής δίαυλος επικοινωνίας» διευκρίνιζε ότι αφορά στην διαβόητη μηχανή της τουρκικής προπαγάνδας.
newsit.gr
« Προηγουμενη
Επομενη »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου