Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Διαδίδουμε ΞΑΝΑ για τον Άγγελο και τον Δημήτρη... Συγκέντρωση στην Ορεστιάδα Συμπαράστασης και Αλληλεγγύης προς τους κρατούμενους Έλληνες στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και κρατουμένους στις φυλακές της Αδριανούπολης, ετοιμάζουν...



Συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και κρατουμένους στις φυλακές της Αδριανούπολης, ετοιμάζουν από κοινού οι σύλλογοι της Ορεστιάδας. Η συγκέντρωση θα γίνει την Κυριακή 11 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας και το κάλεσμα περιλαμβάνει ακόμη και παράσταση διαμαρτυρίας στις Καστανιές.





Το κάλεσμα είναι ανοιχτό και απευθύνεται προς πάσα κατεύθυνση. Μέχρι στιγμής καθολική είναι η συμμετοχή συλλόγων από τον Βόρειο Έβρο, μεγάλη είναι η κινητοποίηση από το Νότιο Έβρο, ενώ σιγά-σιγά δηλώνουν επίσημα την στήριξή τους και σύλλογοι, φορείς και παρατάξεις από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Από την Κομοτηνή μέχρι στιγμής επίσημα έχει δηλώσει ότι θα παραβρεθεί στις διαμαρτυρίες η δημοτική παράταξη Σπάρτακος και ο σύλλογος Εβριτών Ροδόπης.




ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

10:00 π.μ. | Αναχώρηση ποδηλατών με τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Ορεστιάδας «Ρήσος» και όποιων άλλων επιθυμούν με άλλα μεταφορικά μέσα από την κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας με προορισμό τις Καστανιές.
12:00 μ.μ. | Επιστροφή από τις Καστανιές
13:30 μ.μ. | Έναρξη συγκέντρωσης στην κεντρική πλατεία Νέας Ορεστιάδας.

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Η άτυπη οργανωτική επιτροπή έχει προβεί στο παρακάτω κάλεσμα:
"Καλούμε όλον τον Εβρίτικο λαό, και όχι μόνο, να δώσει το «παρών» χωρίς κομματικές σημαίες και χωρίς κομματικά «χρώματα». Η σύλληψη και κράτηση, ήδη επί 10 μέρες, των δύο στελεχών του Στρατού μας στις φυλακές της Αδριανούπολης είναι μία προσβολή και πρόκληση για όλον τον ελληνικό λαό και πρωτίστως για εμάς τους Εβρίτες.

Ένα ασήμαντο συμβάν στη μεθόριο παρέδωσε δύο δικούς μας ανθρώπους όμηρους στη γείτονα και έπληξε την αξιοπρέπεια και τη φιλοτιμία των Ελλήνων, ένστολων και μη. Η συνεχιζόμενη κράτηση του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη μάς εξοργίζει και μας προσβάλλει προσωπικά όλους εμάς που ζούμε στον ακριτικό Έβρο και που πάντα ελπίζουμε σε μια ειρηνική συνύπαρξη με τη γειτονική χώρα. Η ειρηνική συνύπαρξη και η φιλία δεν μπορεί να είναι, όμως, μια μονόπλευρη επιθυμία και στάση, ειδικά όταν οι αρχές της άλλης πλευράς δίνουν όλο και περισσότερα σημάδια εκμετάλλευσης και επιβουλής.

Είμαστε σήμερα εδώ για να βροντοφωνάξουμε τη θέλησή μας για άμεση αποφυλάκιση των παιδιών μας από τις τουρκικές αρχές, αφήνοντας τις νομικίστικες δικαιολογίες και τα κατασκοπευτικά σενάρια κατά μέρος. Αυτό που δεν πετυχαίνει η πολιτική ας το πετύχει η φιλία, ο πολιτισμός και η οικονομία. Θα αποτελεί ταπείνωση να συνεχίσουμε σαν να μην συνέβη τίποτε, σαν να αδιαφορούμε για την τύχη των κρατουμένων, για την αγωνία των οικογενειών τους, και για την τιμή του στρατού και της πατρίδας μας. Καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του".


ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Μαρτίου, επίσημα στο κάλεσμα έχουν ανταποκριθεί και συμπαρίστανται οι εξής σύλλογοι:
Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ορεστιάδος «Ρήσος»
Σύλλογος Απογόνων Καραγατσιανών - Αδριανουπολιτών “H Ορεστιάδα”
Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Αδριανουπόλεως
Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης
Ιστορικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «Καστροπολίτες – Γνώση και Δράση»
ΜΑΣ Άρδας Καστανεών
Β' ΕΛΜΕ Έβρου
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας
Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Καστανεών
Ακριτικός Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Καστανεών
Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Διδυμοτείχου και Περιφερείας
Παράταξη Πολιτών 'Σπάρτακος'
Ακρίτες Βορείου Έβρου
Σύλλογος Εβριτών Ν. Ξάνθης
Μουσικοχορευτικός Όμιλος Ορφεύς Διδυμοτείχου
Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου Θεοδώρα Καντακουζηνή
Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Αλεξανδρουπόλεως
Πολιτιστικός Σύλλογος Σουφλίου "Ανέμη"
Α.Ε.Σ. Ορφεύς Σοφικού
Σύλλογος Ποντίων Β. Έβρου "Ο Διγενής"
Πολιτιστικός Σύλλογος «Στέφανος Καραθεοδωρή»
Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Ν. Ορεστιάδος
Σκοπευτικός Όμιλος Ν. Ορεστιάδος
Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Ορφέας Δικαίων
ΜΓΣ Ορέστης
Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Αγνάντειας «Άγιος Γεώργιος»
Σύλλογος Ποντίων Διδυμοτείχου Ρωμανία
Πολιτιστικοί φορείς της Θράκης
Όσοι άλλοι Σύλλογοι επιθυμούν να συμπεριληφθούν στους συμπαραστάτες, μπορούν να στείλουν σχετικό μήνυμα μέχρι το βράδυ του Σαββάτου 10 Μαρτίου σε ένα από τα παρακάτω e-mail:
fsadrianoupoleos@gmail.com | kastropolites@gmail.com | pasorestiadas@hotmail.com | iorestiada@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.