Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Θα δυσκολευτεί ο Τούρκος εισαγγελέας να προσάψει την κατηγορία της κατασκοπίας» λέει ο Ο εκδότης της παλαιότερης εφημερίδας της ομογένειας στην Πόλη

«Θα δυσκολευτεί πολύ ο Τούρκος εισαγγελέας για να μπορέσει κατά κάποιο τρόπο να προσάψει την κατηγορία της κατασκοπίας», τόνισε, μεταξύ...

«Θα δυσκολευτεί ο Τούρκος εισαγγελέας να προσάψει την κατηγορία της κατασκοπίας»

«Θα δυσκολευτεί πολύ ο Τούρκος εισαγγελέας για να μπορέσει κατά κάποιο τρόπο να προσάψει την κατηγορία της κατασκοπίας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο εκδότης της παλαιότερης εφημερίδας της ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη, Μιχάλης Βασιλειάδης, μιλώντας στο newsbeast.gr σχετικά με την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

«Από την πρώτη στιγμή όταν με ρώτησαν τους είπα σχετικά με τα περί κατασκοπίας, πως από τη στιγμή που αυτοί που συνελήφθησαν φοράνε τη στολή τους, κατάσκοπος με στολή δεν λογίζεται.




Είναι δυνατόν να έρθει κατάσκοπος να φοράει στολή; Το μόνο που μπορείς να κάνεις αν έρθει με στολή είναι να τον συλλάβεις ως αιχμάλωτο. Ισχύει η συνθήκη της Γενεύης για τους αιχμαλώτους.

Κατασκοπία με στολή δεν υφίσταται και αν κάνει κάποιος κάτι με στολή σύμφωνα με συνθήκες συλλαμβάνεται αιχμάλωτος. Δεν κρύβεται για να μιλάμε για κατάσκοπο», μας δήλωσε χαρακτηριστικά σχετικά με την κατηγορία περί κατασκοπίας που αναφέρεται από πολλά ΜΜΕ στην Τουρκία αναφορικά με τις κατηγορίες που πιθανόν να αντιμετωπίσουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί.

Στην ερώτηση σχετικά με το πώς αντιμετωπίζει όλες αυτές τις ημέρες η τουρκική κοινή γνώμη την όλη υπόθεση, ο κ. Βασιλειάδας κάνει λόγο για καθοδηγούμενη κοινή γνώμη και αυτολογοκρισία των τουρκικών ΜΜΕ που εκφράζουν τη γραμμή της Άγκυρας.

«Η τουρκική κοινή γνώμη λέει ό,τι λένε και τα τουρκικά ΜΜΕ που εκφράζουν την οπτική της Άγκυρας. Πρόκειται για αυτοκρινώμενα ΜΜΕ. Σας θυμίζω πώς λειτούργησε η κοινή γνώμη και τα ΜΜΕ της Τουρκίας όταν χτύπησαν την ομογένεια της Πόλης», δηλώνει ο εκδότης της «Απογευματινής» της Κωνσταντινούπολης.

Ο εκδότης της ιστορικής εφημερίδας της Πόλης καλεί όλους να επιδείξουν ψυχραιμία και υπομονή καθώς θα πρέπει άπαντες να περιμένουν για την απόφαση της δικαιοσύνης. «Έχουμε υποχρέωση να περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου μιας και όταν εμείς λέμε για τους 8 πως υπάρχει η δικαιοσύνη και πρέπει να περιμένουμε την απόφασή της δεν μπορούμε να πέσουμε στο επίπεδο της συμπεριφοράς της Άγκυρας. Οι δικηγόροι αυτό που θα κάνουν θα είναι να εφαρμοστεί ο νόμος».

Κλείνοντας την τηλεφωνική μας συνομιλία, ο Μιχάλης Βασιλειάδης μας τόνισε πως όλα δείχνουν πως «αυτό που φαίνεται από πλευράς Άγκυρας είναι μια μεγάλη διάθεση να χρησιμοποιηθεί αυτό το γεγονός για πολιτικούς σκοπούς. Όταν εισέρχεται η πολιτική σκοπιμότητα σε μια υπόθεση δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα γίνει. Νομίζω ότι θα το τραβήξουν».
newsbeast.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.