Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Η τουρκία δεν έχει ανάγκη κανέναν, ΕΧΕΙ ΚΑΚΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ, και για αυτό θα παράγει τα δικά της όπλα»... ΝΕΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ...>!!!

Σε ακόμα μια ομιλία του ο Ταγίπ Ερντογάν τα έβαλε με όλους. Τα έβαλε με την ΕΕ, τα έβαλε με τον Γκιουλέν, τα έβαλε με την Ελλάδα. ...

Νεο παραλήρημα Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας και της ΕΕ | Newsit.gr

Σε ακόμα μια ομιλία του ο Ταγίπ Ερντογάν τα έβαλε με όλους. Τα έβαλε με την ΕΕ, τα έβαλε με τον Γκιουλέν, τα έβαλε με την Ελλάδα.






Ο Ταγίπ Ερντογάν έδωσε ακόμα ένα ρεσιτάλ εθνικισμού και προκλητικότητας μέσα από το Προεδρικό Μέγαρο. Με αφορμή την επιχείρηση στο Αφρίν ο Ερντογάν περιέγραψε την επίθεση ως ειρηνευτική αφού είπε ότι στόχος είναι να μην πάθουν τίποτα οι άμαχοι. Μίλησε υποτιμητικά για τους κούρδους λέγοντας ότι είναι άπιστοι




Θυμήθηκε φυσικά και το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016. Επιτέθηκε στον Γκιουλέν λέγοντας ότι δεν πέτυχε τον στόχο του και ότι θέλει να καταστρέψει την χώρα. Μίλησε για εκατοντάδες προδότες που φόρεσαν την στολή και προσπάθησαν να τον ανατρέψουν.

Και ξαφνικά στο κάδρο μπήκε η Ελλάδα και η ΕΕ. «Η ΕΕ στήριξε την Ελλάδα κατά την οικονομική κρίση. Τους έδωσαν 400 δις ευρώ. Όταν χώρες με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο έχουν προβλήματα τους βοηθάνε φυσικά με ανταλλάγματα. Αλλά όταν η Τουρκία έχει προβλήματα της γυρνάνε την πλάτη. Ακόμα κι έτσι όμως, εμείς λέμε ότι θα κάνουμε θυσίες και θα τα καταφέρουμε μόνοι μας».

Και συνέχισε: «Το τουρκικό έθνος δεν περίμενε ποτέ κανέναν στην ιστορία και ό,τι κατάφερε, το κατάφερε με την δύναμη της καρδιάς του.

Χαρακτήρισε για ακόμα μια φορά ειρηνευτική επιχείρηση την εισβολή στην Κύπρο και στο παραλήρημά του είπε ότι η Τουρκία δεν έχει ανάγκη κανέναν και πως θα παράγει τα δικά της όπλα γιατί έχει κακούς γείτονες.

Την ίδια ώρα πάντως ο ειρηνοποιός Ερντογάν, έκοψε την παροχή νερού στην πόλη Αφρίν.

Η παροχή νερού στην πόλη Αφρίν της Συρίας έχει διακοπεί εδώ και μια εβδομάδα, δήλωσαν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη, μετά την κατάληψη από την Τουρκία του κυριότερου φράγματος και του εργοστασίου νερού στην περιοχή.

Η Άγκυρα εξαπέλυσε πριν από σχεδόν δύο μήνες επίθεση εναντίον την πόλης με σκοπό την εκδίωξη των δυνάμεων των Κούρδων της Συρίας που ελέγχουν αυτή την περιοχή στη βόρεια Συρία, στα σύνορα με την Τουρκία.

Το Γραφείο του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις (OCHA) ανέφερε πως οι εχθροπραξίες ανάγκασαν χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στο καντόνι Αφρίν και να κατευθυνθούν προς περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση.

Όταν το φράγμα βορειοανατολικά της Αφρίν άλλαξε χέρια, «ντόπιοι εργάτες δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στους ελέγχους του φράγματος για την άντληση νερού. Η παροχή νερού διακόπηκε», ανέφερε η OCHA. Κάτοικοι χρησιμοποιούν νερό από πηγάδια διατρέχοντας τον κίνδυνο μεταδοτικών ασθενειών.

Η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας YPG δήλωσε πως ο τουρκικός στρατός πήρε τον έλεγχο του φράγματος στη λίμνη Μεϊντάκι και ενός αντλιοστασίου την περασμένη εβδομάδα.

«Η παροχή νερού έχει διακοπεί πλήρως λόγω του ελέγχου του τουρκικού στρατού σε αυτό», δήλωσε ο Μπιρούσκ Χασάκα, εκπρόσωπος των YPG στην Αφρίν. «Οι άμαχοι εξαρτώνται από πηγάδια για να πάρουν νερό και δεν είναι αρκετά και ούτε το νερό είναι καλό για πόση δυστυχώς».




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.