Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ με την έρευνα... 4.000.000 ΈΛΛΗΝΕΣ δήλωσαν πως θα έδιναν ΤΗΝ ΖΩΗ τους για την ΠΑΤΡΙΔΑ...!!!

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η έρευνα της Prorata σχετικά με τις αντιλήψεις των Ελλήνων για τον πατριωτισμό αλλά και τον εθνικισ...

Το Ποτάμι έκανε έρευνα για τον εθνικισμό και τον πατριωτισμό – Τι απάντησαν οι Έλληνες






Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η έρευνα της Prorata σχετικά με τις αντιλήψεις των Ελλήνων για τον πατριωτισμό αλλά και τον εθνικισμό που παρουσιάστηκε σε εκδήλωση το βράδυ της Τετάρτης που διοργάνωσε το Ποτάμι.






Για παράδειγμα, σύμφωνα με την έρευνα, στο ερώτημα «Εθνική Υπερηφάνεια vs. Εθνικός Σκεπτικισμός» τέσσερις στους δέκα δηλώνουν ότι θα έδιναν τη ζωή τους για την Ελλάδα, ότι η ελληνική καταγωγή είναι το σημαντικότερο στοιχείο της ταυτότητάς του ή ότι η Ελλάδα είναι το καλύτερο «οικόπεδο» στον πλανήτη.

Επίσης, έξι στους δέκα δηλώνουν περήφανοι που είναι Έλληνες. Από την άλλη, το ένα τρίτο του εκλογικού σώματος απαντά ότι ντρέπεται συχνά για την Ελλάδα.

Στο ερώτημα «Ποιοι είναι οι “εθνικά υπερήφανοι”» αυτοί είναι η συντριπτική πλειοψηφία των άνω των 55 ετών πολιτών, των αποφοίτων μέσης εκπαίδευσης και των μη αριστερών ψηφοφόρων.

Οι «σκεπτικιστές», παρότι είναι μικρότερο σε όγκο σύνολο, συγκεντρώνουν την οριακή πλειοψηφία των κάτω των 34 ετών και των αριστερών ψηφοφόρων.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.