Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Όταν η πιο άθλια αντιπολίτευση γίνεται κυβέρνηση - Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ψηφίσει το 2014 δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Η έμπρακτη ενίσχυση της δημόσιας υγείας από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση" δήλωσε μόλις χθες ο πρωθυπουργό...


Η έμπρακτη ενίσχυση της δημόσιας υγείας από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση" δήλωσε μόλις χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την τελετή στο Μέγαρο Μαξίμου, για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για τη δωρεά ποσού που αγγίζει τα 250 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ενισχυθεί η Δημόσια Υγεία.






Το 2014 όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τη σύμβαση δωρεάς μεταξύ της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και του «Συλλόγου Φίλων Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς, οι Άγιοι Ανάργυροι».



Σκοπός της δωρεάς του Συλλόγου ήταν η ανέγερση και λειτουργία ξενώνα συγγενών των ασθενών, με δικές του αποκλειστικά δαπάνες, σε οικόπεδο εντός του χώρου του Νοσοκομείου.
Το ποσό της δωρεάς ανέρχόταν σε 2.300.000 ευρώ και αποτέλεσε μέρος του ποσού που διατέθηκαν στον δωρητή Σύλλογο από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Υπέρ του νομοσχεδίου είχαν ταχθεί η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ερωτήματα όπως «πώς θα διασφαλιστεί ότι θα εξυπηρετηθεί ο σκοπός της δωρεάς», ή «γιατί δεν έχει προβλεφθεί ρητά η ευθύνη του δωρητή αν υπάρχουν κακοτεχνίες» ή «γιατί απουσιάζει Κανονισμός που θα περιέγραφε με ακρίβεια τη λειτουργία του Ξενώνα».



Δείτε το βίντεο με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνο Ζαχαριά από την επιτροπή του 2014:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.