Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ... 100 ME 150 «Έλληνες» ακόμη πηγαίνουν κάθε εβδομάδα ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΪΒΑΛΙ...!

Μετά από την σύλληψη από συνοριακή μονάδα της 54ης ΜΧΚ Ταξιαρχίας Αδριανούπολης που αποκαλείται ¨Συνοριακά Γεράκια¨ των δύο Ελλήνων ...


Μετά από την σύλληψη από συνοριακή μονάδα της 54ης ΜΧΚ Ταξιαρχίας Αδριανούπολης που αποκαλείται ¨Συνοριακά Γεράκια¨ των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και την προφυλάκιση τους, οι συχνές πολεμικές κραυγές του ελληνικού τύπου, έγινε γνωστό πως έφεραν τον αριθμό των ταξιδιωτών ανάμεσα σε Αϊβαλί και Μυτιλήνη στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών.





Στην καλοκαιρινή περίοδο υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια, ενώ τον χειμώνα υπάρχουν 3 δρομολόγια πάνε-έλα την εβδομάδα προς Αϊβαλί. Παρατηρείται πως κόσμος από την Μυτιλήνη που ερχόταν ιδιαίτερα την Πέμπτη στο παζάρι και κάλυπτε από εκεί σχεδόν όλες του τις ανάγκες, τώρα φαίνεται να έχει επηρεαστεί από τα δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου.




Έτσι ενώ στην χειμερινή περίοδο κάθε Πέμπτη ερχόταν από την Μυτιλήνη με τρεις τουριστικές εταιρίες ένας αριθμός από 600 ως 1000 ταξιδιώτες, τώρα ο αριθμός αυτός έπεσε στους 100-150, κάτι που προκαλεί απαισιοδοξία στους εμπόρους και στους ασχολούμενους με τον τουρισμό.

Έμποροι αναφέρουν πως λόγω της πτώσης της λίρας έναντι του ευρώ, κόσμος από την Μυτιλήνη έβρισκε πολύ φτηνή την αγορά στο Αϊβαλί και έτσι συνέβαλαν στην οικονομία της περιοχής ιδιαίτερα την Πέμπτη που γινόταν το παζάρι και αντιδρούν ενάντια σε αυτά τα δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου. Σε δήλωση που έκανε σχετικά με το θέμα ο καταγόμενος από το Αϊβαλί τουριστικός πράκτορας Εσρέφ Τζαλέ, είπε πως μετά από την σύλληψη και προφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών , οι ελληνικές εφημερίδες και τηλεοράσεις άρχισαν να βγάζουν ειδήσεις για επικείμενο ελληνοτουρκικό πόλεμο. Ο Τζαλέ είπε πως αυτού του είδους οι ειδήσεις ανησύχησαν τον κόσμο της Μυτιλήνης και πρόσθεσε πως παρά το ότι ο ίδιος προσπαθεί σε κάθε ευκαιρία να εξηγεί πως στην επικαιρότητα των τουρκικών ΜΜΕ δεν υπάρχουν αρνητικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα αλλά υπάρχει επικέντρωση στη επιχείρηση στο Άφριν, πλην όμως όπως λέει αυτό δεν είναι επαρκές.

Ο Εσρέφ Τζαλέ λέει πως εδώ και 21 μέρες ο αριθμός των ταξιδιωτών στην γραμμή Αϊβαλί-Μυτιλήνης βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο: ¨Πάντοτε μόνο εμείς είχαμε 200-300 ταξιδιώτες. Αλλά τώρα αυτός ο αριθμός είναι πολύ χαμηλά. Σήμερα ήρθαν δύο πλοία από την Μυτιλήνη. Συνολικά και στα δύο υπήρχαν 100 άτομα. Όλα αυτά πηγάζουν από τον φόβο του πολέμου. Οι πολιτικοί εκεί στην Ελλάδα συνεχώς ξύνουν αυτή την ιστορία…. Εμείς για να εξυψωθεί η οικονομία στο Αϊβαλί τον χειμώνα αλλά και για να μπορέσει ο κόσμος της Μυτιλήνης να κάνει τα ψώνια του πιο άνετα, μειώσαμε τις τιμές μας στο μισό, αλλά παρόλα αυτά ο αριθμός των ταξιδιωτών μειώθηκε πολύ¨.
……………………

Σε δηλώσεις που έκανε επιστρέφοντας από την Μυτιλήνη ο Ουφούκ Οβά-δημοτικός σύμβουλος στο Αϊβαλί, είπε: ¨Στην Ελλάδα οι τηλεοράσεις δίνουν μια διαφορετική εικόνα Για αυτό οι άνθρωποι ανησυχούνε.




 Προβαίνουν σε εικασίες πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει πόλεμος ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα. Και αυτό το συνδέουν με την σύλληψη και προφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από συνοριακή μονάδα της 54 ΜΚ Ταξιαρχίας στην Αδριανούπολη. Το προβάλλουν εντελώς διαφορετικά. Το διαστρέφουν. Εμείς στου Έλληνες φίλους μας του στενού μας κύκλου, προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο…..¨

………….

https://www.sondakika.com/haber/haber-yunan-basininin-savas-cigirtkanligi-midilli-10661662/

16/3/2018

Σχ. :http://tourkikanea.gr_  600 με 100 άτομα πήγαιναν κάθε εβδομάδα και ψώνιζαν από τους Τούρκους…

Δηλαδή, από αυτούς που κατέχουν το 40% της Κύπρου, από αυτούς που σκότωσαν τους Ισαάκ και Σολομό, από αυτούς που εμβόλισαν το σκάφος μας στα Ίμια.

Ας δούμε όμως και τι τέλος επιφύλαξαν στον μητροπολίτη του Αίβαλί Γρηγόριο, οι πρόγονοι αυτών που τώρα κατοικούν και εργάζονται στο Αϊβαλί….




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.