Show/Hide Leaderboard

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΤΟΧΟΣ»

Beaking News

Σάββατο, Φεβρουαρίου 17, 2018

ΚΟΤΖΙΑΣ: Δεν έχετε επαφή με την πραγματικότητα που δημιουργείτε! Σιγή ιχθύος από τους Τούρκους για τα ντοκουμέντα από τα ΊμιαΑυστηρή απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στην Τουρκία μετά το… παραλήρημα κατά του Νίκου Κοτζιά - Το ΥΠΕΞ κατηγορεί την Άγκυρα πως ενώ παραβιάζει συστηματικά τις κόκκινες γραμμές, όταν καλείται στην τάξη κάνει σαν να μην… καταλαβαίνει - Είχε προηγηθεί η πρωτοφανής επίθεση των Τούρκων στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, τον οποίο χαρακτήρισαν ανεύθυνο - Ούτε… κουβέντα από την Άγκυρα για τα βίντεο ντοκουμέντα που δείχνουν τι έγινε στα Ίμια το βράδυ της περασμένης Δευτέρας


Παραβιάζετε το διεθνές δίκαιο και τις κόκκινες γραμμές και όταν σας… τραβάμε το αυτί, σφυρίζετε αδιάφορα. Αυτό είναι, με απλά λόγια, το νόημα της αυστηρής απάντησης από το υπουργείο Εξωτερικών στην Τουρκία μετά το… παραλήρημα της Άγκυρας με στόχο τον Νίκο Κοτζιά.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι Τούρκοι χαρακτήρισαν τον Έλληνα υπουργό ανεύθυνο και μη φιλειρηνιστή. Αφορμή η συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά στον Alpha, όπου διεμήνυσε στην Τουρκία πως την επόμενη φορά (σ.σ. αν ξαναγίνει επεισόδιο όπως αυτό της Δευτέρας στα Ίμια) η απάντηση της Ελλάδας δεν θα είναι «ειρηνική».

ΥΠΕΞ: Δεν έχετε επαφή με την πραγματικότητα που δημιουργείτε!
«Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο συστηματικά και υπερβαίνει συνεχώς τις κόκκινες γραμμές. Όταν δε, καλείται να μπει σε τάξη, παραπονιέται και αντιδρά σαν να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα που η ίδια δημιουργεί», ήταν η απάντηση του Αλέξανδρου Γεννηματά, εκπροσώπου του ελληνικού ΥΠΕΞ όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του.

«Η Ελλάδα είναι η χώρα της νηφάλιας, υπεύθυνης, ειρηνικής συμπεριφοράς. Αυτό είναι στοιχείο της δύναμης της. Επιμένει στον διάλογο και την ειρηνική επίλυση των διαφορών, ως συνάδει με τον σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό. Η Τουρκία οφείλει να τον υιοθετήσει. Επιπλέον, οφείλει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, καθώς και το δίκαιο της θαλάσσης», πρόσθεσε.

Τουρκία κατά Κοτζιά
Η Τουρκία πέρασε ξανά τα όρια αυτή τη φορά με τα σχόλια εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών κατά του Νίκου Κοτζιά.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Χαμί Ακσόι, κατηγορεί τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών πως έχει υιοθετήσει μία «μη ειρηνική στάση».
Την οποία, μάλιστα, χαρακτηρίζει ανεύθυνη! Ακόμη τον κατηγορεί πως ξεπερνά τα όρια και τον καλεί να συμμορφωθεί με τις κοινές επιθυμίες των πρωθυπουργών των δύο χωρών…

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ χαρακτήρισε ανησυχητικές αυτές τις δηλώσεις και υπενθύμισε την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο ομόλογό του, σημειώνοντας ότι η Αγκυρα περιμένει από την Αθήνα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση.

Ο ίδιος σημειώνει ακόμη πως στην τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών συζητήθηκε ότι τα προβλήματα πρέπει να επιλύονται μέσω διαλόγου. «Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζουμε ξανά ότι η χώρα μας στηρίζει την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο. Δυστυχώς, όμως, φαίνεται ότι ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών έχει υιοθετήσει μία προσέγγιση που είναι μη ειρηνική, ξεπερνά τα όρια και απέχει πολύ από την ευθύνη που απαιτεί η πολιτική του θέση», σημειώνει ο Ακσόι στην ανακοίνωσή του.

Η οποία καταλήγει με… παραινέσεις στον Νίκο Κοτζιά να συμμορφωθεί με τις κοινές επιθυμίες που εξέφρασαν ο Ελληνας και ο Τούρκος πρωθυπουργός στη μεταξύ τους επικοινωνία.

Ούτε…. κουβέντα για τα ντοκουμέντα!
Όλα αυτά βέβαια ενώ οι Τούρκοι είπαν χθες πως… το ελληνικό πλοίο «Γαύδος» έπεσε πάνω στην τουρκική ακταιωρό στα Ίμια!

Και φυσικά λίγες ώρες μετά τους διέψευσε η… πραγματικότητα, αφού τα βίντεο που παρουσίασε η Καθημερινή δείχνουν το ακριβώς αντίθετο! Η τουρκική ακταιωρός εμβόλισε το μήκους 68 μέτρων ελληνικό πλοίο, 20 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας…

Αλλά για τα ντοκουμέντα από τα Ίμια, οι Τούρκοι δεν έχουν καμία… απάντηση!

Θυμηθείτε τις εικόνες« Προηγουμενη
Επομενη »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου