Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ: Πάγωσε μέχρι και το κύμα στη Βαϊκάλη ΒΙΝΤΕΟ

Πάγωσε το κύμα στη λίμνη Βαϊκάλη. Δείτε στο βίντεο εντυπωσιακές εικόνες από τη βαθύτερη και παλαιότερη λίμνη στον κόσμο. Άγνωστος κατέγραψ...


Πάγωσε το κύμα στη λίμνη Βαϊκάλη. Δείτε στο βίντεο εντυπωσιακές εικόνες από τη βαθύτερη και παλαιότερη λίμνη στον κόσμο.
Άγνωστος κατέγραψε με την κάμερα του κινητού του ένα παγωμένο κύμα στη λίμνη Βαϊκάλη. Από το 1996 η UNESCO έχει συμπεριλάβει τη λίμνη Βαϊκάλη στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.




Η Βαϊκάλη είναι λίμνη που βρίσκεται στη νότια Σιβηρία μεταξύ της Περιφέρειας Ιρκούτσκ στα βορειοδυτικά και τη Μπουργιατία στα νοτιοανατολικά σημείο κοντά στην πόλη του Ιρκούτσκ. Είναι γνωστή σαν το «Μπλε Μάτι της Σιβηρίας».




Είναι η βαθύτερη και παλαιότερη λίμνη στον κόσμο, καθώς επίσης και η λίμνη με τον μεγαλύτερο όγκο γλυκού νερού. Περιέχει πάνω από ένα πέμπτο του γλυκού νερού παγκοσμίως και περισσότερο από 90% του γλυκού νερού της Ρωσίας. Η έκτασή της είναι 31.468 τ. χλμ. (μία από τις μεγαλύτερες του κόσμου). Έχει μήκος 654 χλμ., πλάτος 74 χλμ. και μέγιστο βάθος 1.680 μ.

Οι Μογγόλοι θεωρούν την λίμνη ως «ιερή θάλασσα» και πιστεύουν ότι στις απόκρημνες και βραχώδεις ακτές της κατοικούν κακά πνεύματα.

Υπολογίζεται ότι στην περιοχή υπάρχουν πάνω από 1000 είδη φυτών και 1500 είδη ζώων, από τα οποία το 80% είναι ενδημικά.

Δείτε το βίντεο:







Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.