Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΟΝΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ... «Δημιουργία Κοινής Στρατιωτικής Περιφερειακής Δύναμης Ελλάδας- Ισραήλ»…Προανήγγειλε ο Πρόεδρος του Ισραήλ!

Στη σημασία της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ για τη σταθερότητα στην περιοχή, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Ρ. Ρίβλιν κ...








Στη σημασία της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ για τη σταθερότητα στην περιοχή, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Ρ. Ρίβλιν κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Αρχηγείο Στόλου.




Πρόκειται για τον πρώτο ηγέτη ξένης χώρας που επισκέπτεται το ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Μετά την επίσημη υποδοχή, ο ισραηλινός Πρόεδρος είχε ενημέρωση από τον Αρχηγό Στόλου αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο, διάρκειας περισσότερης της μίας ώρας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, ο Αρχηγός ναυτικών δυνάμεων του Ισραήλ και η πρέσβης του Ισραήλ.

Ο κ. Ρίβλιν εξήρε το προσωπικό του ελληνικού Στόλου για τον ύψιστο επαγγελματισμό του και την εξαίρετη αριστεία, επισημαίνοντας την ανάγκη στενότερης συνεργασίας μεταξύ των στόλων των δύο χωρών και σε κάθε επίπεδο.

Παράλληλα, σχολίασε ότι τα αποτελέσματα του πολέμου στη Συρία επηρεάζουν ολόκληρη την περιοχή, το Ισραήλ και την Ευρώπη ως ένα ενιαίο σύνολο.



Κλειδί για τη σταθερότητα στην περιοχή είναι η δημιουργία κοινής περιφερειακής δύναμης μέσα από τη στρατιωτική συνεργασία των Τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας και Ισραήλ, πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Ισραήλ, και εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστεί και να προοδεύσει η διμερής συνεργασία.




Στην ομιλία του ο ισραηλινός Πρόεδρος έκανε αναφορά στα θαλάσσια και χερσαία κράτη, λέγοντας ότι οι στρατοί εισβάλλουν σε εδάφη, ενώ οι στόλοι έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται διάφορα λιμάνια και κατά περίπτωση να προστατεύουν εμπορικά πλοία.

Στις θαλάσσιες χώρες, οι στόλοι δεν κατακτούν εδάφη περιορίζονται στο να αναγνωρίσουν τα όρια για λόγους ασφαλείας, παρατήρησε.

Ο κ. Ρίβλιν σχολίασε ότι στο Ισραήλ, τις τελευταίες δεκαετίες «ηλθαμε πιο κοντά στη θάλασσα και βλέπουμε ότι κρύβει μεγάλες ευκαιρίες»…

…Προσθέτοντας ότι βλέποντας από τη χώρα του τη θάλασσα «συναντώ πρώτα την Κύπρο και την Ελλάδα», επισήμανε ότι η εκμετάλλευση του θαλασσίου ενεργειακού πλούτου, ο οποίος είναι θησαυρός, πρέπει να γίνει μέσα απο ένα σωστότερο δρόμο. http://veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.