Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έτοιμος να πηδήξει έξω! Σκύλος - μούμια βρέθηκε σφηνωμένος σε κορμό δέντρου ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η ανακάλυψη της σορού κάποιου ζώου που πέθανε πριν από χρόνια στο ύπαιθρο και «μουμιοποιήθηκε» εξαιτίας ειδικών συνθηκών που διατήρησαν ...


Η ανακάλυψη της σορού κάποιου ζώου που πέθανε πριν από χρόνια στο ύπαιθρο και «μουμιοποιήθηκε» εξαιτίας ειδικών συνθηκών που διατήρησαν το κουφάρι του, δεν αποτελεί από μόνη της είδηση.

Ωστόσο, η εντυπωσιακή «μούμια» του σκύλου Stuckie, ο οποίος πέθανε όταν σφήνωσε σε έναν κορμό κυνηγώντας - πιθανώς - κάποιο μικρό ζωό, είναι σίγουρα κάτι το ασυνήθιστο και ξεχωριστό.


Η σορός του σκύλου βρέθηκε τη δεκαετία του ΄80 άψογα διατηρημένη στο εσωτερικό του κορμού από ξυλοκόπους στην Τζόρτζια. Σύμφωνα με ειδικούς, ο σκυλάκος είχε παραμείνει στο εσωτερικό του κορμού επί δύο δεκαετίες προτού τον βρουν οι ξυλοκόποι και εικάζεται ότι πέθανε από πείνα, αφού εγκλωβίστηκε στο δέντρο.

Όπως εξηγεί ανακοίνωση του μουσείου υλοτομίας, όπου δωρίστηκε και μεταφέρθηκε πρόσφατα η μούμια του Stuckie για να αποτελέσει το κύριο έκθεμα, η σορός του σκύλου διατηρήθηκε εξαιτίας ενός φαινομένου «καμινάδας» που εμπόδισε τη μυρωδιά του κουφαριού να πάει προς τα κάτω, προσελκύοντας έντομα και άλλους νεκροφάγους οργανισμούς.


Επίσης οι ξηρές συνθήκες στο εσωτερικό του ξύλου σε συνδυασμό με το ταννικό οξύ του φλοιού σκλήρυναν το δέρμα του ζώου, καθιστώντας εφικτή τη μουμιοποίησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.