Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Θεοδωράκης ζητάει Συμβούλιο Αρχηγών με συμμετοχή πρώην πρωθυπουργών για τα Σκόπια

Ξεκαθάρισε πως πρέπει να βρεθεί μία λύση «μια λύση πατριωτική που θα απαλλάσσει την περιοχή από αλυτρωτισμούς, αλλά ταυτόχρονα να είναι...

Θεοδωράκης: Συμβούλιο Αρχηγών με συμμετοχή πρώην πρωθυπουργών για τα Σκόπια

Ξεκαθάρισε πως πρέπει να βρεθεί μία λύση «μια λύση πατριωτική που θα απαλλάσσει την περιοχή από αλυτρωτισμούς, αλλά ταυτόχρονα να είναι λύση που θα έχει μέσα της κι έναν αμοιβαίο συμβιβασμό»






«Με την οικονομία και τον πολιτισμό μας μπορούμε να κυριαρχήσουμε στα Βαλκάνια», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha9.89, αναφερόμενος στις ευρύτερες εξελίξεις στην περιοχή με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ.




«Έχουμε έναν εκρηκτικό Ερντογάν στα ανατολικά σύνορά μας» επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι «η μεγάλη δύναμη και πρέπει να κυριαρχήσουμε στην περιοχή». Αναφερόμενος δε στο παρελθόν και στην περίπτωση των Βουλγάρων που «στην ελληνική πολιτική σκηνή καθρεφτίζανε το κακό» ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε χαρακτηριστικά: «Και ο γερό Καραμανλής, τόλμησε και προχώρησε σε μία συνεννόηση με τον Ζίβκοβ. Ο δεξιός, Σερραίος πολιτικός- που μιλούσε για κουμμουνιστικό κίνδυνο, τόλμησε και είπε: "Ως εδώ, καμία επιθετική ενέργεια από εμάς προς αυτούς κι αυτοί προς εμάς. Θα τα λύσουμε σήμερα όλα" και το 'κανε» και πρόσθεσε «πολλές φορές αυτό που μας φαίνεται αδύνατο μπορεί να είναι αυτό που σώζει και εξελίσσει τις περιοχές μας». Επιπλέον ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε πως «δεν είμαστε στο 1800 είμαστε στο 2018 και χρειαζόμαστε σύνεση και αληθινό πατριωτισμό και όχι πατριδοκαπηλία. Αγαπώ υπερβολικά την πατρίδα μου, θέλω η πατρίδα μου να ξεπεράσει τα προβλήματά της και να ξαναγίνει κυρίαρχη χώρα στα Βαλκάνια».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, όπως επισημάνθηκε και στη διάρκεια της εκπομπής, είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που παίρνει θέση αμέσως μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας ζωντανά και όχι μέσω ανακοίνωσης και ξεκαθάρισε πως πρέπει να βρεθεί μία λύση «μια λύση πατριωτική που θα απαλλάσσει την περιοχή από αλυτρωτισμούς, αλλά ταυτόχρονα να είναι λύση που θα έχει μέσα της κι έναν αμοιβαίο συμβιβασμό». Ξεκαθάρισε δε, για άλλη μια φορά, πως «μια σύνθετη λέξη, μια λέξη αμετάφραστη στη σλαβική διάλεκτο θα είναι μια καλή λύση για τη χώρα».
Επιπλέον, ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε την πρόταση να πραγματοποιηθεί Συμβούλιο πολιτικών Αρχηγών με τη συμμετοχή όλων των πρώην πρωθυπουργών, ώστε να ξεκαθαρίσει η εθνική γραμμή για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα επιμείνω ότι πρέπει οι πρώην πρωθυπουργοί να πουν στους σημερινούς πολιτικούς μέχρι πού έφτασαν την υπόθεση και πού πιστεύουν ότι πρέπει να την πάμε.Να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την ανανέωση της εμπιστοσύνης στην εθνική γραμμή που ήδη έχει χαραχθεί».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν δέχθηκε να σχολιάσει τη συμμετοχή του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο της Αθήνας λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να κρίνουμε τον Μίκη από μία απόφασή του, από μία στιγμή. Είναι ένα σύμπαν ο Μίκης, μουσικής και πολιτικής δράσης, αντίστασης στο παρελθόν, και είναι καλό να μην προσπαθούν, ούτε οι μεν, ούτε οι δε, να αμαυρώσουν την ιστορία του και να την μουτζουρώσουν». Σε ότι αφορά στο χθεσινό συλλαλητήριο επεσήμανε ότι ακούστηκαν πολλά ακραία συνθήματα για άλλη μια φορά τα οποία και δεν βοηθούν την εθνική ενότητα που είναι απαραίτητη αυτή τη στιγμή στη χώρα. Ενώ πρόσθεσε ότι τον ενόχλησε που «οι ομιλητές στα συλλαλητήρια μας παρουσιάζουν ως μία χώρα φοβισμένη, ηττημένη που κάποια στιγμή θα έρθουν οι βάρβαροι και θα την καταλάβουν. Ποιος απειλεί σήμερα την Ελλάδα; Αν εξαιρέσουμε το πρόβλημα στα ανατολικά μας σύνορα; Είναι γελοίο να πιστεύει κανείς ότι θα πάρουν τον Λευκό Πύργο, θα μας πάρουν τη Θεσσαλονίκη θα μας πάρουν τις γυναίκες. Είναι απλά γελοίο» κατέληξε ο Σταύρος Θεοδωράκης.




Κι ανέφερε ότι όλα αυτά γίνονται καθώς ο κόσμος δεν είναι σωστά ενημερωμένος. Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πρότεινε «ο κόσμος να τα έχει όλα μπροστά του, διάφανα». Μάλιστα έφερε σαν παράδειγμα ότι στη διάρκεια παραμονής του στη Θεσσαλονίκη έκανε τρεις ώρες να πάει από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους, καθώς όπως είπε « ο κόσμος με σταματούσε και με ρωτούσε. Ήθελε να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει». « Άρα» κατέληξε σχετικά « όχι μυστική διπλωματία, ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει».

Κλείνοντας τη συνέντευξή του ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος καθώς τα δημοψηφίσματα είναι διχαστικά και γι’αυτό τον λόγο ήταν αντίθετος και με το δημοψήφισμα που προκήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας το 2015. Όπως είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού: Τα δημοψηφίσματα είναι ευθύνη των πολιτικών. Υπάρχουν πολιτικοί που τους αρέσει να κρύβονται πίσω από το πλήθος και να κάνουν πολιτικές καριέρες. Δεν είμαι από αυτούς. Πρέπει ο καθένας ζωντανά στον κόσμο να τολμήσει να πει την άποψή του για το ποιο είναι το συμφέρον της πατρίδας». Και απευθύνοντας μήνυμα ενότητας σημείωσε: «Όχι κόμματα, μόνο Ελλάδα. Αυτό πρέπει να είναι το σύνθημά μας απέναντι στις νέες προκλήσεις».





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.