Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο τσιγκούνης που ήθελε να πάει στον Παράδεισο... και πλακώθηκε με τον Άγιο Πέτρο κι έγινε χαμός!

Μια μέρα περπάταγε στον δρόμο ένας τσιγκούνης (Εθνικότητα δεν λέμε γιατί αν πούμε Σκωτσέζος δεν θα είμαστε ρατσιστές αλλά αν πούμε εβραίος ...


Μια μέρα περπάταγε στον δρόμο ένας τσιγκούνης (Εθνικότητα δεν λέμε γιατί αν πούμε Σκωτσέζος δεν θα είμαστε ρατσιστές αλλά αν πούμε εβραίος θα είμαστε....) που δεν έδινε ούτε του αγγέλου του νερό. Όπως περπάταγε, συναντάει έναν ζητιάνο που τον παρακάλεσε να τον ελεήσει. Κοντοστέκεται ο τσιγκούνης και σκέφτεται: «Δεν έχω κάνει καμία καλή πράξη μέχρι τώρα, δεν του δίνω δύο ευρώ για να μη πάω στην Κόλαση;» και του έδωσε.






Μετά από κάποιο καιρό πέθανε, κι αφού πήρε τον δρόμο με πολλούς άλλους πεθαμένους, φτάνει στην διχάλα ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ-ΚΟΛΑΣΗ. Θυμάται τότε ότι είχε δώσει για ελεημοσύνη δυο ευρώ, και στρίβει με μερικούς άλλους για τον Παράδεισο. Φτάνοντας όμως στην πόρτα, ο άγιος Πέτρος τον σταματάει, «Πού πάς εσύ; δεν σε έχω γραμμένο στα κατάστιχα, δεν είσαι για εδώ, γιατί δεν έχεις κάνει καμία καλή πράξη.»




Ποιός είδε τον τσιγκούνη και δεν τον φοβήθηκε, αρχίζει να ορύεται »: ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ ΣΤΟΝ ΖΗΤΙΑΝΟ ΔΥΟ ΕΥΡΩ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟΚΟ, ΠΟΥ ΕΧΑΣΑ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ, ΠΟΥ ΤΑ ΣΤΕΡΗΘΗΚΑ, και άλλα πολλά, φώναζε αυτός ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΜΠΩ, φώναζε.... Ο άγιος Πέτρος ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΌΣ... ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ... ουρλιαχτά,... φασαρία μεγάλη, ακούστηκαν μέχρι το γραφείο του Θεού....

Ενοχλημένος ο Θεός φωνάζει τον άγιο Πέτρο: «Τι τρέχει, γιατί τόση φασαρία;»...

«Να κύριε, είναι ένας τσιγκούνης έξω, κι επειδή έδωσε μια φορά δύο ευρώ σε ένα ζητιάνο, θέλει να μπεί στον Παράδεισο, και φωνάζει για τα λεφτά που έχασε...»

Ψύχραιμος ο Θεός, λέει του Πέτρου: «Δώστου 5 ευρώ του μαλάκα και στείλτον στον Διάολο...»



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.