Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

"ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ" στη διαπραγμάτευση από τον ΓυφτοΣκοπιανό ΥΠΕΞ: Κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα να είμαστε Μακεδόνες

"Βόμβα" έριξε στη διαπραγμάτευση για το όνομα της ΠΓΔΜ ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νικόλα Ντιμιτρόφ στις δηλώσεις του μετ...


"Βόμβα" έριξε στη διαπραγμάτευση για το όνομα της ΠΓΔΜ ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νικόλα Ντιμιτρόφ στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Ο Ντιμιτρόφ εμφανίστηκε αδιάλλακτος ως προς την ονομασία αλλά και τους αλυτρωτισμούς.




«Δεν θα υπάρξει λύση για το όνομα αν χρειαστεί διαπραγμάτευση για αλλαγή στην εθνικότητα, τη γλώσσα και την ταυτότητα» τόνισε αρχικά ο Ντιμιτρόφ και πρόσθεσε: «Η «μακεδονική» γλώσσα είναι μία αναγνωρισμένη γλώσσα της ομάδας των σλαβικών γλωσσών».

«Θέλω να επισημάνω ότι αυτό το θέμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο για τους πολίτες της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Μερικοί από αυτούς παρακολουθούν το ζήτημα με ανησυχία, ορισμένοι με θυμό», επισήμανε ο κ. Ντιμιτρόφ.

«Τον 21ο πρώτο αιώνα κανείς δεν μπορεί να αγγίξει το δικαίωμά μας να είμαστε «Μακεδόνες» και να μιλάμε «μακεδονικά» ως μέρος της ομάδας των σλαβικών γλωσσών. Όσο περισσότερο συζητά κανείς δημοσίως γι’ αυτό το θέμα, μειώνονται οι πιθανότητες εξεύρεσης λύσης. Εάν υπάρχει ένας αξιοπρεπής τρόπος που να σέβεται την ταυτότητα και των δύο μερών, τότε μπορεί να βρεθεί λύση» είπε ακόμη ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «συζητήσαμε ιδέες που παρουσίασε ο κ. Νίμιτς στη Νέα Υόρκη. Του είπα ότι υπάρχουν ιδέες που δεν είναι κακές, αλλά υπάρχουν και ιδέες που δεν είναι καλές και προκαλούν ανησυχίες».

Πηγή ρεπορτάζ: ant1news.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.