Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αμπντεσλάμ: Πιστεύω στον Αλλάχ, δεν σας φοβάμαι Αμπντεσλάμ: Πιστεύω στον Αλλάχ, δεν σας φοβάμαι... Ξεκίνησε η δίκη του τρομοκράτη που αιματοκύλισε το Παρίσι

Αμετανόητος ο μοναδικός επιζών από τους τρομοκράτες που ευθύνονται για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου του 2015 στο Παρί...

Αμπντεσλάμ: Πιστεύω στον Αλλάχ, δεν σας φοβάμαι

Αμετανόητος ο μοναδικός επιζών από τους τρομοκράτες που ευθύνονται για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου του 2015 στο Παρίσι, που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.






«Έχω πίστη στον Αλλάχ», «δεν σας φοβάμαι», δήλωσε σήμερα στο δικαστήριο στις Βρυξέλλες ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters και του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Δεν θέλω να απαντήσω σε καμία ερώτηση», αλλά «η σιωπή μου δεν με κάνει εγκληματία, είναι η υπεράσπισή μου», είπε ο 28χρονος κατηγορούμενος κατά την έναρξη της δίκης του, η οποία γίνεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην βελγική πρωτεύουσα και η οποία δεν αφορά τις τρομοκρατικές αυτές επιθέσεις, αλλά περιστατικό που προηγήθηκε της σύλληψής του τον Μάρτιο του 2016, όταν πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών που διεξήγαν έρευνα για τον εντοπισμό του.




«Τώρα υπάρχουν στοιχεία σε αυτήν την υπόθεση, χειροπιαστά, επιστημονικά στοιχεία, θα ήθελα να στηριχτούν σε αυτά και να μην στηριχτούν, να μην ενεργήσουν για να ικανοποιήσουν την κοινή γνώμη», συνέχισε ο Αμπντεσλάμ, περιβαλλόμενος από δύο αστυνομικούς με καλυμμένα πρόσωπα.

«Έχω πίστη στον Κύριό μου (...) Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι οι μουσουλμάνοι δικάζονται και τους μεταχειρίζονται με τον χειρότερο τρόπο», πρόσθεσε ο Γάλλος μαροκινής καταγωγής, ο οποίος είχε δηλώσει προηγουμένως στο δικαστήριο ότι δεν θέλει να τον φωτογραφίζουν κατά τη διάρκεια της δίκης του.

«Αυτό που διαπιστώνω», επανέλαβε, «είναι ότι οι μουσουλμάνοι δικάζονται και τους μεταχειρίζονται με τον χειρότερο τρόπο, ανελέητα, και ότι δεν υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας», συνέχισε, προτού αρχίσει να αναφέρεται στην θρησκεία.

«Μαρτυρώ ότι δεν υπάρχει θεός πέραν του Αλλάχ, ο Μωάμεθ είναι ο υπηρέτης του και ο προφήτης του», πρόσθεσε.

«Τώρα, κρίνετέ με, κάντε με ό,τι θέλετε, εγώ έχω πίστη στον Κύριό μου». «Δεν σας φοβάμαι, δεν φοβάμαι τους συμμάχους σας, τους συνεργάτες σας, έχω πίστη στον Αλλάχ και αυτό είναι όλο, δεν έχω τίποτε άλλο να προσθέσω», κατέληξε.

Ο Αμπντεσλάμ, ο οποίος μεταφέρθηκε στη διάρκεια της νύχτας από τη φυλακή στο Φλερί- Μεροζί της περιοχής του Παρισιού, όπου κρατείται, παρουσιάστηκε γύρω στις 08:50 τοπική ώρα (09:50 ώρα Ελλάδος) στο ποινικό δικαστήριο των Βρυξελλών.

Η υπόθεση για την οποία δικάζεται αυτήν την εβδομάδα στις Βρυξέλλες είναι μόνο το προοίμιο άλλης δίκης που θα διεξαχθεί μεταγενέστερα στο Παρίσι και θα αφορά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις οποίες συμμετείχε, από τις οποίες σκοτώθηκαν συνολικά 130 άνθρωποι.

Γύρω από το δικαστικό μέγαρο των Βρυξελλών έχει συγκεντρωθεί σήμερα μεγάλη δύναμη της αστυνομίας, ενώ ελικόπτερο πετά πάνω από το κτίριο.

Θωρακισμένα οχήματα της αστυνομίας και του στρατού έχουν σταθμεύσει κοντά στο κτίριο και μέσα σε αυτά φαίνονται στρατιώτες ένοπλοι και με καλυμμένα τα πρόσωπα.

Ο 28χρονος Αμπντεσλάμ, Γάλλος μαροκινής καταγωγής, μεγάλωσε στο Μόλενμπεκ, μια συνοικία των Βρυξελλών, όπου και ριζοσπαστικοποιήθηκε.

Σύμφωνα με τους ανακριτές, φαίνεται να συμμετείχε σε έναν πυρήνα τζιχαντιστών ο οποίος εμπλέκεται σε τουλάχιστον τρεις επιθέσεις: Στις επιθέσεις του Νοεμβρίου του 2015 στο Παρίσι, αυτές της 22ας Μαρτίου 2016 στις Βρυξέλλες με 32 νεκρούς και στην αποτυχημένη επίθεση στην αμαξοστοιχία Thalys που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ-Παρίσι τον Αύγουστο του 2015.




Τα γεγονότα για τα οποία δικάζεται από σήμερα ως την Παρασκευή ο Αμπντεσλάμ εκτυλίχθηκαν στις 15 Μαρτίου του 2016.

Γάλλοι και Βέλγοι ερευνητές δέχθηκαν αναπάντεχα πυρά στη διάρκεια έρευνας σε ένα από τα κρησφύγετα στις Βρυξέλλες του τζιχαντιστικού πυρήνα.

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και ο 35χρονος τρομοκράτης Μοχάμεντ Μπελκαΐντ από την Αλγερία σκοτώθηκε, αφού προσπάθησε να καλύψει μ' ένα Καλάσνικοφ τη διαφυγή του Αμπντεσλάμ και ενός συνεργού του, του Σοφιάν Αγιάρι, ενός 24χρονου Τυνήσιου που δικάζεται μαζί του στις Βρυξέλλες.

Τρεις ημέρες αργότερα ο Αμπντεσλάμ και ο Αγιάρι συνελήφθησαν στο Μόλενμπεκ.

Οι δύο τρομοκράτες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «απόπειρα δολοφονίας πολλών αστυνομικών» και «κατοχή απαγορευμένων όπλων» και μπορεί να τους επιβληθεί ποινή κάθειρξης έως και 40 ετών.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.