Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ... μόνο από τους πουλημένους..! Οι Τούρκοι φορτώνουν πεζοναύτες σε ελικόπτερα!

Ποια αποκλιμάκωση; Ο Ρ.Τ.Ερντογάν έδωσε πριν λίγο το «πράσινο φως» για την έναρξη πολεμικών επιχειρήσεων με την ονομασία «Ασπίδα Μεσογεί...

Καμία αποκλιμάκωση! Οι Τούρκοι φορτώνουν πεζοναύτες σε ελικόπτερα

Ποια αποκλιμάκωση; Ο Ρ.Τ.Ερντογάν έδωσε πριν λίγο το «πράσινο φως» για την έναρξη πολεμικών επιχειρήσεων με την ονομασία «Ασπίδα Μεσογείου». Η κωδική ονομασία είχε προαναφερθεί και στο παρελθόν με τον Ερντογάν να θέλει να δώσει συνέχεια και να δείξει συνέπεια στις απειλές και τις επιδιώξεις του. Ταυτόχρονα η κλιμάκωση συντηρείται και στα Ίμια.






«Δίνουμε μια ηχηρή απάντηση προς την Ελλάδα και την Κύπρο, αποπλέει ο Στόλος μας» αναφέρουν τουρκικές πηγές.

«Σκοπός είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της μεταφοράς πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο, να αποτρέψουμε πιθανά ρίσκα από τρίτες χώρες και να υποστηρίξουμε την ασφάλεια στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ».




Σύμφωνα με πληροφορίες, στην δύναμη αυτή συμμετέχουν αρχικά δύο φρεγάτες, μία κορβέτα, ένα πετρελαιοφόρο και υποβρύχια.

Θα διεξαχθεί ταυτόχρονα και άσκηση του τουρκικού Λιμενικού στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συνολικά υπό την Διοίκηση του Sehit Dz.Ütğm θα συμμετέχουν 8 πλοία, άγνωστος αριθμός υποβρυχίων, τρία αεροσκάφη περιπολίας, ένα πλοίο της ακτοφυλακής και έξι ελικόπτερα SH-70 πεζοναυτών. Το τελευταίο πρέπει να μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Ετοιμάζονται για αποβατικές ενέργειες.

Σύνολο 24 μέσα.

Το πανίσχυρο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας είχε σχεδιάσει εδώ και χρόνια τη δημιουργία «Μεσογειακής Ασπίδας» στην ανατολική Μεσόγειο.

Η Άγκυρα είχε αποφασίσει να αναλάβει δράση όταν η Κύπρος και το Ισραήλ αποφάσιζαν να ξεκινήσουν έρευνες φυσικού αερίου σε αμφισβητούμενες -όπως ισχυρίζεται- περιοχές.

Τι συμβαίνει στα Ίμια
Αποκλιμάκωση υπάρχει μόνο από την δικιά μας πλευρά καθώς η Τουρκία συνεχίζει να διατηρεί γύρω από τα Ίμια το πλοίο TCSG-702 Guven μαζί με το περιπολικό TCSG-81 κλάσης Type 80.

Γύρω από τα Ίμια περιπολεί το TCSG-81 κλάσης Type 80, ενώ βόρεια βρίσκεται το σκάφος TCSG-87.

newsbomb.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.