Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΟΚ στο... Δημοκρατικό Τόξο της Γερμανίας: Για πρώτη φορά δεύτερο στις δημοσκοπήσεις το AfD

redskywarning: Σε μεγάλη ανησυχία βρίσκονται τα κόμματα και τα ελεγχόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης μετά από μια νέα δημοσκόπηση - "σοκ...



redskywarning: Σε μεγάλη ανησυχία βρίσκονται τα κόμματα και τα ελεγχόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης μετά από μια νέα δημοσκόπηση - "σοκ", όπως τους αρέσει να την χαρακτηρίζουν, της Insa, η οποία διεξήχθη για την εφημερίδα Bild, σύμφωνα με την οποία το κόμμα Alternative for Germany (AfD) έχει τώρα οριακά ξεπεράσει σε ποσοστά το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) και σύμμαχο του κυβερνητικού συνασπισμού.





Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, όπως δημοσίευσε προχθές η εφημερίδα Bild, η στήριξη στο SPD μειώθηκε κατά μία εκατοστιαία μονάδα στο 15,5%, ενώ το AfD ανέρχεται τώρα στο 16%.




Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι ο μεγαλύτερος κερδισμένος της υποτιθέμενης «κρίσης» του SPD είναι η κεντροδεξιά "χριστιανική ένωση", ήτοι η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Άνγκελας Μέρκελ (CDU) και ο βαυαρικός ομόλογός της, η Χριστιανοδημοσιαστική Ένωση (CSU), η οποία είδε το μερίδιό της να αυξάνεται κατά 2,5 εκατοστιαίες μονάδες στο 32%.
Ο Bild χαρακτήρισε την τελευταία έρευνα "ένα πικρό χτύπημα" για το SPD.
Τον Σεπτέμβριο του 2017, το AfD έλαβε το 12,7% των ψήφων, διαλύοντας τον τότε κυβερνώντα συνασπισμό μεταξύ του CDU και του SPD, αναγκάζοντας τη Μέρκελ να αναζητήσει για μισή χρονιά έναν κυβερνητικό συνασπισμό.

Το SPD πήρε 20,5 τοις εκατό στις τελευταίες εκλογές, αλλά η υποστήριξή του προφανώς έπεσε περαιτέρω, αφού ο ηγέτης του, Martin Schulz, αγνόησε την υπόσχεσή του να μην εισέλθει σε νέο συνασπισμό. Τελικά, ο Σουλτς παραιτήθηκε, γεγονός που αναμφίβολα επηρέασε και την τελευταία δημοσκόπηση.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.